ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2020 / ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αγοραστός: «Άψογη συνεργασία με τους αναγνωρισμένους από τις διεθνείς ομοσπονδίες παράγοντες της ΚΟΕ, τώρα και στο μέλλον»

  26.07.2020 05:26       1029

Στο νεότευκτο κολυμβητήριο της Λάρισας διεξήχθησαν με επιτυχία οι αγώνες του ενοποιημένου αναπτυξιακού Πανελληνίου πρωταθλήματος Κολύμβησης κατηγοριών, για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Το “παρών” έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που παρακολούθησε τις κούρσες της πρώτης ημέρας (Σάββατο 25/7) μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό.

Ο Κώστας Αγοραστός, στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, έπλεξε το εγκώμιο της Ομοσπονδίας για την απόφασή της να διοργανώσει κανονικά, με επιτυχία και ασφάλεια, τους αγώνες όλων των αθλημάτων της καθώς, όπως είπε, «πέρασε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός συνεχίζεται και γίνεται πρότυπο επανόδου στη ζωή και την κανονικότητα με ασφάλεια». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε, εξάλλου ότι θα συνεχιστεί η άψογη συνεργασία με την ΚΟΕ και στο μέλλον, τονίζοντας πως αυτή διαθέτει παράγοντες αναγνωρισμένους από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αγοραστού:

«Η στρατηγική της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αγωνιστική δραστηριότητα των αθλημάτων της, μετά την κρίση του covid-19 και να μην διακοπεί, ούτε να αναβληθεί κάποιο πρωτάθλημα, αποδεικνύεται απολύτως σωστή. Τα όνειρα των αθλητών παραμένουν ζωντανά και η ζωή δεν σταματάει. Είναι μεγάλη υπόθεση όλο αυτό. Και αξίζουν συγχαρητήρια, διότι η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας.

Αποδείχθηκε ότι είναι εφικτό να συνυπάρχουν οι αγώνες με τη διατήρηση της ασφάλειας της υγείας και της ζωής και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Και πέρασε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός συνεχίζεται και γίνεται πρότυπο επανόδου στη ζωή και την κανονικότητα, με ασφάλεια. Όλα έγιναν, βέβαια, με σωστό σχεδιασμό και πειθαρχία από τους διοργανωτές κι έτσι δεν σταματούν τα όνειρα των παιδιών. Δεν θα σταματήσει ο αγωνιστικός ρυθμός των αθλητών και ο συγχρονισμός τους. Διότι αν έκλειναν όλα και δεν υπήρχαν αγώνες, θα γινόταν ζημιά και στην ψυχολογία τους και στην πορεία τους στον αθλητισμό.

Οι αγώνες του αναπτυξιακού Πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγοριών στη δική μας Περιφέρεια έγινε σε ένα κολυμβητήριο κόσμημα, που χρηματοδοτήσαμε και καταφέραμε να αποπερατώσουμε. Ευχαριστώ την ΚΟΕ, τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό και όλο το ΔΣ που μας εμπιστεύθηκαν. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας που άνοιξαν οι πύλες αυτής της εγκατάστασης και αυτή θα γίνει ευρέως γνωστή. Έτσι ώστε να παρέχουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της κολύμβησης, μια ποιοτική υποδομή, με τρομερές εγκαταστάσεις. Διότι και αυτή η παράμετρος παίζει ρόλο στην ψυχολογία τους μέσα στους αγώνες (παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν θεατές). Είναι, εξάλλου, πολύ σημαντικό για την πόλη της Λάρισας, σε συνθήκες τέτοιες, με θερμοκρασία 38 βαθμούς Κελσίου, να έχουμε 1.500 αθλητές σε πλήρη δράση.

Η συνεργασία μας με την ΚΟΕ εξακολουθεί να είναι άψογη, με τη συνδιοργάνωση εδώ των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων, πάντα στο πλαίσιο της δικής μου φιλοσοφίας ότι “ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια”. Αυτή την εποχή, μάλιστα, ο αθλητισμός είναι περισσότερο χρήσιμος, ώστε να δημιουργηθούν ευγενείς χαρακτήρες και καλοί πολίτες στο πλαίσιο του «ευ αγωνβίζεσθαι». Ευελπιστούμε, εξάλλου, ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Παίδων και Κορασίδων (U16) που ήταν προγραμματισμένο για φέτος σε Λάρισα και Βόλο, θα γίνει σίγουρα εδώ του χρόνου. Έχουμε συνεννοηθεί με την ΚΟΕ και εκείνη με τη σειρά της με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA ), καθώς οι διεθνείς ομοσπονδίες αναγνωρίζει τους ικανούς παράγοντες που διαθέτει".

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός είπε από την πλευρά του:

"Η ΚΟΕ κατάφερε να φέρει σε πέρας με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, το ενοποιημένο αναπτυξιακό της πρωτάθλημα κατηγοριών. Όλα τα μηνύματα που δεχτήκαμε, για την επιμονή μας και την απόφασή μας να διοργανώσουμε τους αγώνες και να μην τους ματαιώσουμε, ήταν θετικά. Σεβάστηκαν όλοι, όπως και εμείς, την επιθυμία της νεολαίας να αγωνιστεί. Κι εμείς το είχαμε διαισθανθεί. Η διοίκηση έχει πετύχει στο μεγάλο εγχείρημα της αποκέντρωσης και επιδίωξή της είναι να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά και ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών στις Περιφερειακές επιτροπές και βάζοντας νέο αίμα στις τάξεις της».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής