ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Πέτρος Φυρίγος

«Ακατάλληλοι οι χώροι για προπονήσεις»

  31.10.2013 12:57       885

Αναστάτωση για μια ακόμη φορά έχει δημιουργηθεί στο  χώρο των καταδύσεων από βατήρα. Οι πρωταγωνιστές του αθλήματος δεν μπορούν να βρουν κατάλληλους χώρους προετοιμασίας και διαμαρτύρονται. Φωνάζουν και αγανακτούν ζητώντας άμεσα λύση.

Το τελευταίο περιστατικό το οποίο αιφνιδίασε τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ήταν η παρουσία τους, στο κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά, όπου οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Πέτρο Φυρίγο ήταν απαράδεκτες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε φυγή τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριές μας. Τα παιδιά μαζί με τον προπονητή μετακόμισαν στο κλειστό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και με τη βοήθεια των συλλόγων που τους παραχώρησαν χρόνο προπονούνται εκεί. Ο Πέτρος Φυρίγος είναι κατηγορηματικός στις δηλώσεις του και υποστηρίζει:

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Την Τρίτη το πρωί υποχρεώθηκα να φύγω από τον Άγιο Κοσμά μαζί με τα παιδιά αφού η θερμοκρασία του νερού ήταν 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι για τις καταδύσεις το νερό δεν πρέπει να είναι κάτω από 28 βαθμούς Κελσίου αφού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία των αθλητών. Έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Αγ. Κοσμά τον κ. Πρίφτη, ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Αυτό το γεγονός μας οδήγησε στη φυγή μας από το χώρο και ευτυχώς που οι σύλλογοι που ασχολούνται με τις καταδύσεις στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο της Καλογρέζας, δηλαδή η Αργώ, ο Παναθηναϊκός και η ακαδημία Φυρίγου, φρόντιζαν και μας παραχώρησαν χώρο και χρόνο για να μπορούμε να κάνουμε τις προπονήσεις. Και εκεί βέβαια οι συνθήκες είναι αντίξοες αφού σε μια πισίνα 25Χ25 βρίσκονται μέσα πάνω από 300 άτομα που κάνουν κολύμβηση, συγχρονισμένη και καταδύσεις».

Ο κ. Φυρίγος αναφέρθηκε επίσης και στα άλυτα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν  τον χώρο και που έχουν σχέση με τις υλικοτεχνικές υποδομές. «Είναι γνωστό ότι πριν από λίγες εβδομάδες επισκέφτηκα τον υφυπουργό Αθλητισμού και του γνωστοποίησα τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών σανίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και 12 χρόνια και βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. Ο υπουργός με άκουσε με μεγάλη προσοχή αλλά βέβαια δεν μου υποσχέθηκε τίποτα. Είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσει για το καλύτερο αλλά φυσικά ακόμα δεν υπάρχει λύση σε αυτό το θέμα. Επίσης θα ήθελα να σημειωθεί και να μην περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέλη Αυγούστου του 2014 θα κλείσει όλο το συγκρότημα του Αγ. Κοσμά. Αυτό βέβαια είναι θέμα που αφορά τα Ολυμπιακά Ακίνητα με αποτέλεσμα να αυξηθεί περισσότερο το πρόβλημα το οποίο υπάρχει για όλους εμάς που υπηρετούμε αυτό το άθλημα που λέγεται καταδύσεις».         

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος