ΤΕΧΝΙΚΗ / Ημερίδα Τεχνικής Κολύμβησης / Αλέκος Ξιάρχος

«Ακόμη πιο ψηλά»

  13.01.2013 19:06       1251

Με τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Τεχνικής κολύμβησης, Αλέκο Ξιάρχο, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στην ημερίδα, που έγινε στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά. Ο κ. Ξιάρχος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το άθλημα θα συνεχίσει να γνωρίζει ανοδική πορεία, και εφόσον το επιτρέψουν και οι οικονομικές συνθήκες στον χώρο, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη εισροή παιδιών.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν αθλητές που μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές σαν χώρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια, εφόσον βέβαια υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και παραμείνουν ανοιχτά, έστω τα υπάρχοντα κολυμβητήρια κι εφόσον ψηφιστεί και ο νέος αθλητικός νόμος, θα έχουμε μια μεγαλύτερη εισροή παιδιών στο άθλημά μας. Ήδη η Παγκόσμια Ομοσπονδία, έχει εντάξει τα καινούργια αγωνίσματα με τα διπλά πέδιλα, κάτι το οποίο είναι ακόμη πιο κοντά στη φιλοσοφία της κλασικής, κι έτσι πιστεύω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να αντλήσουμε, ακόμη περισσότερα άτομα από τη «δεξαμενή» της κλασικής κολύμβησης.

Εμείς τα τελευταία χρόνια, πρωταγωνιστούμε πάντα σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια μίτινγκ, τόσο στην κατηγορία των Νεανίδων, όσο και σ’ αυτή των Ανδρών-Γυναικών. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τα παιδιά εκείνα, τα οποία μπορούν για τα επόμενα χρόνια, να παραμείνουν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα».

Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του υγρού στίβου γενικότερα, με τα προβλήματα που υπάρχουν και επηρεάζουν πολύ αρνητικά, όπως είναι φυσικό, και το κομμάτι της Τεχνικής κολύμβησης. Επίσης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του υγρού στίβου:

«Ο αθλητισμός δεν είναι ένα κομμάτι ξεκομμένο από την κοινωνία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας, έχουν στενή σχέση και με αυτά που αντιμετωπίζει ο κόσμος γενικότερα. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη θέση, οφείλουμε να αισιοδοξούμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Από κει και πέρα, θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος