ΤΕΧΝΙΚΗ / 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ακόμη πιο ψηλά η Ελλάδα, Χρυσό στη μικτή σκυτάλη OPEN WATER!

  30.06.2014 13:08       1041

Δυνατό φίνις για την Εθνική μας ομάδα στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης νέων / νεανίδων, στα Χανιά.

Στη μικτή σκυταλοδρομία 4χ2000μ το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, η Ελλάδα τερμάτισε 1η κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της από τα 6 πλέον συνολικά στην διοργάνωση.

Κολύμπησαν κατά σειρά Λυκούργος Κατσιάρας, Βαγγέλης Σταυρίδης, Δέσποινα Μακριά και Άννα Λύκου, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε συρρεύσει στο παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Η Εθνική μας ξεκίνησε 2η στα πρώτα 2000μ και στη συνέχεια πήρε κεφάλι στην κούρσα, διατηρώντας την πρωτοπορία της μέχρι τέλους.

Στην 2η θέση η Κολομβία και στην 3η ανέλπιστα η Αίγυπτος μετά την ακύρωση της Ουκρανίας και της Ρωσίας για λάθος τερματισμό! Οι δυο αθλητές τους (Σιλτσένκο και Στρούκοφ αντίστοιχα), στην προσπάθεια τους να αποκτήσει προβάδισμα ο ένας εναντίον του άλλου στον τερματισμό, βρέθηκαν και οι δυο εκτός των γραμμών τερματισμού και έτσι οι Κριτές τους ακύρωσαν.

Το απόγευμα, πάλι στο Ενετικό Λιμάνι, θα ολοκληρωθούν τα αγωνίσματα του OPEN WATER και ταυτόχρονα το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων / νεανίδων με τα ατομικά αγωνίσματα των 6000μ σε νέους (17.45) και νεάνιδες (16.15), για να ακολουθήσουν μετά οι απονομές.

ΧΑΝΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ