ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 33ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Αλ. Ασημάκη: «Αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή!»

  28.07.2018 16:34       867

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Ολλανδία, καθώς ηττήθηκε με σκορ 6-4 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Αλεξάνδρα Ασημάκη αισθάνθηκε στενοχώρια και πικρία, αφού ήθελε το χρυσό για να το αφιερώσει σε όλους τους Έλληνες που βασανίζονται στην πατρίδα μας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το πέρας του τελικού και γενικότερα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τόνισε: «Κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη! Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την επιτυχία, όμως δεν μπορούμε να κρύψουμε την στενοχώρια και την πίκρα μας γιατί θέλαμε το κάτι παραπάνω. Θέλαμε το χρυσό μετάλλιο.

Πάντα προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα και αυτό το χρυσό, το θέλαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θέλαμε να το αφιερώσουμε σε αυτές τις χαμένες ψυχές και τους ανθρώπους που ταλανίζονται και βασανίζονται τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας. Θέλαμε να τους δώσουμε μια ψυχολογική ανάταση και να νιώσουν υπερήφανοι για εμάς. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά στον τελικό δεν τα καταφέραμε και αυτό μας αφήνει μία πίκρα. Μην ξεχνάμε όμως τα άλματα που έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτή η ομάδα. Η ομάδα αυτή που τα τελευταία χρόνια απουσίαζε όχι μόνο από τις τετράδες των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά μερικές φορές βρέθηκε ακόμα και εκτός από αυτές. Άρα, η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε μπορεί να θεωρηθεί ιδανική, αφού το μετάλλιο της Βαρκελώνης ήταν το τρίτο μέσα στο 2018. Είχε προηγηθεί η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Γιουρόπα Καπ, η τρίτη θέση στην Ταραγόνα και τους Μεσογειακούς Αγώνες και τώρα το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες ότι αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή! Αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια ήταν ικανή για μεγάλα πράγματα, όμως κάτι της έλειπε. Αυτό που έλειπε, το βρήκαμε φέτος και θα δουλέψουμε σκληρά και ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες για να κατακτήσουμε το χρυσό και να βρεθούμε στην κορυφή».

Ενώ στη συνέχεια, με ποστάρισμα στον προσωπικό της λογαριασμό του Facebook, είπε:
«European waterpolo championship Barcelona 2018
Δεύτερη θέση στην Ευρώπη!
Μια θέση που μας αφήνει μια πίκρα, γιατί θέλαμε πολύ αυτό το χρυσό για την Ελλάδα μας.
Για να ανεβάσουμε τη σημαία μας στον πιο υψηλό ιστό της Ευρώπης και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος από άκρη σ’ άκρη.
Για να χαρίσουμε στους Έλληνες λίγες στιγμές χαράς και εθνικής ανάτασης, αυτές τις δύσκολες ώρες που η χώρα μας δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά.
Αυτό το χρυσό δεν ήρθε σήμερα. Υπόσχομαι όμως ότι εγώ και η ομάδα μου θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να δίνουμε την ψυχή και το σώμα μας για ν’ ανεβάζουμε την Ελλάδα μας ψηλά εκεί όπου της αρμόζει.
Περηφάνια και ευλογία για μας να κουβαλάμε αυτό το εθνόσημο. Γιατί ναι, υπάρχει και αυτή η Ελλάδα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ