ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Νίκη ψυχολογίας»

  24.01.2017 22:11       628

Στη σημασία της νίκης επί της Ρωσίας (8-7) στο ψυχολογικό κομμάτι στάθηκε η αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Αλεξάνδρα Ασημάκη, τονίζοντας ότι αυτήν ήρθε απέναντι στην ομάδα που άφησε τη δική μας Εθνική εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

 

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Κρατάμε τη νίκη που είναι κάτι πολύ βασικό και σημαντικό για τη δική μας ομάδα. Όπως έχω ξαναπεί από τη δική μας ομάδα λείπει η ψυχολογία και αυτή κερδίζεται μέσα από τις νίκες σε παιχνίδια οποιασδήποτε διοργάνωσης απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ρωσία. Πέραν του ότι αυτή η νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε την πρόκριση στην τελική φάση, στην οποία έχουμε πολύ καιρό να πάμε, ήρθε και απέναντι στην ομάδα που μας απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ρεβάνς, αλλά είναι σημαντική νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Για το σημερινό παιχνίδι σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως ήμασταν αρκετά μαχητικές. Προσέξαμε την κόντρα της Ρωσίας και παρά το ότι δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις ήμασταν καλές σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ερχόμαστε όλες από αρκετή κόπωση, αφού είχαμε αγώνες με τα σωματεία μας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τους στόχους της ομάδας τόνισε: «Ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Το επίπεδο των ομάδων είναι πολύ κοντά και πιστεύω πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Νίκες σαν τη σημερινή βοηθούν στην ψυχολογία. Μπορεί να μην είναι το παν, όμως είναι πολύ σημαντικές».

 

 

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Πάθος, όρεξη και χαρακτήρας οδήγησαν στη νίκη»

Στα χαμόγελα που ήρθαν με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών στάθηκε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, υπογραμμίζοντας πως η όρεξη, το πάθος και ο χαρακτήρας της ομάδας οδήγησαν στη νίκη.

 

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Ήρθαν τα χαμόγελα που περιμέναμε μετά από καιρό. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που είναι η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο και αυτή που μας άφησε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Σίγουρα το ψυχολογικό βάρος που είχαμε ήταν διπλό, καθώς μας είχαν μείνει μνήμες από τον περασμένο Μάρτιο. Είχαμε πάθος, όρεξη και χαρακτήρα και γι αυτό φτάσαμε στη νίκη. Κρατάμε την άμυνα που παίξαμε, ενώ θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια λάθη που κάναμε στον παίκτη παραπάνω, αφού δεν είχαμε καλό ποσοστό».

Για το αν είναι αισιόδοξη για το μέλλον της ομάδας τόνισε: «Όταν αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα πρέπει να είσαι πάντα αισιόδοξη. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Είναι βασικό να ευχαριστιόμαστε το παιχνιδι. Όταν συμβαίνει αυτό αποδίδεις καλύτερα. Είναι σίγουρα καλό το ότι ξεκίνησε η χρονιά με νίκη. Εύχομαι να τελειώσει και με νίκες».

Για τους στόχους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και αν είναι νωρίς για να σκέφτονται την κορυφή, όπως το 2011 στην Σανγκάη: «Νωρίς δεν είναι ποτέ να σκέφτεσαι την κορυφή. Έχουμε δει και στο παρελθόν αρκετές ομάδες που έμειναν εκτός από μία μεγάλη διοργάνωση να έχουν στη συνέχεια επιτυχίες. Και εμείς τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες, χωρίς όμως να έχουμε καταφέρει το κάτι παραπάνω. Πάντα έιναι δύσκολο, αλλά με πίστη και με όρεξη μπορούμε να βρεθούμε στα μετάλλια. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οι ομάδες που διεκδικούν τα καλά πλασαρίσματα είναι 8-9. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά μπορούμε να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ