ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Καταδύσεις

Αλέξανδρος Μάνος «Προχωράμε αισιόδοξα»

  22.02.2012 15:20       2230

Στην συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων, αλλά και στην ενδεχόμενη πρόκρισή του στην Ολυμπιάδα, αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Μάνος. Ο  Έλληνας αθλητής, αγωνίστηκε εχθές Τρίτη, στις ατομικές καταδύσεις από τα 3μ. τραμπολίνο και κατετάγη 29ος, και βρίσκεται «στην κόψη του ξυραφιού» για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς  του Λονδίνου.

«Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πως τα έχουν κάνει»

Αρχικά, ο νεαρός αθλητής, αναφέρθηκε στην αναμονή, και ταυτόχρονα την προσμονή για τη στιγμή που θα μάθει αν έχει προκριθεί η όχι, ενώ έθιξε και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών. «Είναι μία πολύ περίπλοκη διαδικασία. Έχει γίνει τεράστιο μπέρδεμα με τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών. Ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας δεν ξέρουν πως τα έχουν κάνει. Περιμένω να δω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, αν περνάω δηλαδή ή όχι, και αν θα πρέπει να αγωνιστώ στον επιπλέον αγώνα της Κυριακής, ώστε να διεκδικήσω εκεί την πρόκριση».

«Ο δυσκολότερος αγώνας»         

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την αισιοδοξία που τον διακατέχει, αλλά και τον σκληρό ανταγωνισμό που συνάντησε στην αγγλική πρωτεύουσα, καθώς οι δυνατότητες των αθλητών έχουν αυξηθεί. «Είμαι πολύ αισιόδοξος, και πιστεύω πως θα είμαι εκεί (σ.σ:  στους Ολυμπιακούς) το καλοκαίρι. Πάντως, το επίπεδο είναι αυξημένο. Αυτός ο αγώνας στο Λονδίνο, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Για την ακρίβεια, ήταν ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου»

«Έχει ο Θεός»

Τέλος, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για την συνέχεια, καθώς σε σχετική ερώτηση για τους στόχους του στην Ολυμπιάδα, εφόσον φυσικά προκριθεί, αρκέστηκε στο να μην κάνει κάποια πρόβλεψη. «Πρωταρχικός μου στόχος, είναι να προπονηθώ όσο πιο καλά μπορώ, γιατί ενδεχομένως να αγωνιστώ και στον αγώνα της Κυριακής, όπως προείπα. Και εγώ, αλλά και ο Στέφανος (σ.σ: Παπαρούνας) πρωτίστως θέλουμε την πρόκριση. Από ’κει και πέρα, έχει ο Θεός».

Γραφείο Τύπου

Νίκος Χαραλαμπόπουλος