ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: «Ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

  26.07.2022 10:32       1331

Στην ιστορία πέρασε το 91ο Εθνικό (open) πρωτάθλημα κολύμβησης, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι μας αθλητές και αθλήτριες.

Στη κλειστή πισίνα του ΟΑΚΑ, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος, ρεκόρ καταρρίφθηκαν και σίγουρα αποτέλεσε ένα πολύ καλό τεστ για αυτούς που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη.

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επιστημονικής Υποστήριξης Κ.Ο.Ε., καταθέτει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τη γνώμη του για τους αγώνες:

«Το εθνικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών κάθε χρόνο όπως και φέτος είναι το σημαντικότερο πρωτάθλημα σε εθνικό επίπεδο.

Φέτος σε μία αρκετά δύσκολη αγωνιστική χρονιά κυρίως λόγω αλλαγής στο αγωνιστικό  πρόγραμμα των επίσημων διοργανώσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας όπου διαφοροποίησε σημαντικά την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών αλλά και ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών γυναικών, θεωρώ ότι είχαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Το εθνικό πρωτάθλημα που διεξάγεται  στο ΟΑΚΑ όπως και το Ακρόπολις φαίνεται ότι είναι ένας δυνατός πόλος έλξης για τις ευρωπαϊκές ομάδες όσον αφορά την αγωνιστική προετοιμασία τους.

Στην φετινή διοργάνωση του εθνικού πρωταθλήματος η εθνική ομάδα της Πολωνίας έλαβε μέρος όπου αυτό βοήθησε σε ένα ακόμα ψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Παρόλο που οι περισσότεροι αθλητές της εθνικής μας ομάδας μας  είναι σε επίπεδο προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι επιδόσεις ήταν αρκετά υψηλές , επιτεύχθηκαν πανελλήνια ρεκόρ αλλά και όρια για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών μιας και το εθνικό πρωτάθλημα ήταν οι τελευταίοι αγώνες για την επίτευξη των ορίων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα  ήταν και ένα τελευταίο αγωνιστικό τεστ κυρίως για τους αθλητές που θα ταξίδεψαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ολυμπιακές ημέρες αλλά και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου όπως και στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το οποίο κρίθηκε με απολύτως θετικό πρόσημο.

Σίγουρα θα επιθυμούσαμε μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών κυρίως των μικρότερων ηλικιών αλλά αυτό δεν κατέστη απολύτως δυνατό για διάφορους λόγους.

Θεωρώ ότι μελλοντικά το πρωτάθλημα θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο θέτοντας πάντα υψηλά στάνταρτ αγωνιστικού επιπέδου.

Η οργανωτική ομάδα της ΚΟΕ κατάφερε φέτος σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναβαθμίσει όλους τους επίσημους αγώνες της.

Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος