ΤΕΧΝΙΚΗ

Αλέξανδρος Ξιάρχος: "Η επιτυχία ήρθε χάρη στην άψογη συνεργασία με σωματειακούς προπονητές και Ομοσπονδία"

  07.10.2019 09:56       3416

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (13-15 Δεκεμβρίου), Σχολή Διεθνών Κριτών Τεχνικής κολύμβησης, στην οποία μεταξύ των άλλων θα διδάξουν ο Διευθυντής της Finnswimming Committee της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Μισέλ Γκουνάρ και ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Αλέξανδρος Ξιάρχος.

Το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 13/12 (απόγευμα) και στις 14/12 (πρωί και απόγευμα), ενώ στις 15/12 (πρωί) θα γίνει το πρακτικό μέρος, στην πρώτη Ημερίδα Ορίων του χειμερινού κύκλου και το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα δοθούν οι εξετάσεις από τους υποψηφίους.

Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι το πρόγραμμα επίλεκτων, το οποίο θα γίνει στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος, με 6 προπονητικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Αλέξανδρος Ξιάρχος μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αναφέροντας τα εξής: “Το άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης κάνει συνεχώς βήματα προόδου και εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Προερχόμαστε από την πιο πετυχημένη αγωνιστική χρονιά στην ιστορία του αθλήματος, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Γιάννενα, να έχει μεγάλη επιτυχία τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αγωνιστικό μέρος, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου όπου δείξαμε ότι η Τεχνική Κολύμβηση έχει μέλλον και με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα, όπου δείξαμε ότι είμαστε υπερδύναμη στη Μεσόγειο. Φυσικά, οι επιτυχίες αυτές έγιναν χάρη στην άψογη συνεργασία που είχαμε με τους προπονητές των ομάδων, οι οποίοι ήταν δίπλα μας, ώστε να πάμε το άθλημα μπροστά όλοι μαζί, καθώς επίσης και στη βοήθεια της Ομοσπονδίας, αφού τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν είχε ενταχθεί το άθλημα το 2010. Φέτος, θα συνεχίσουμε την ίδια δουλειά με υψηλούς στόχους, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με πολλή δουλειά θα βάλουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της Τεχνικής Κολύμβησης".

Με τη σειρά του ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης εστίασε στο πρόγραμμα επίλεκτων, καθώς και σε ορισμένες αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος: "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την περσινή εκπληκτική χρονιά, όπου δείξαμε την τεράστια αναπτυξιακή δύναμη του αθλήματος στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Το πρόγραμμα επιλέκτων θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος, όπου 136 αθλητές και αθλήτριες θα βοηθηθούν από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και τους σωματειακούς, σε 6 προπονητικές συναντήσεις, 3 στη Βόρεια Ελλάδα και 3 στην Αθήνα και Νότια Ελλάδα. Σε αυτές θα γίνουν κοινές προπονήσεις των ανερχόμενων ταλέντων, όπου θα δεχθούν βοήθεια σε τεχνικά θέματα. Επίσης, τη φετινή αγωνιστική περίοδο έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων, καθώς το Χειμερινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε Πανελλήνια βάση και θα είναι αγώνας πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες, η προαγωνιστική κατηγορία θα χωριστεί σε δύο νέες ηλικιακές κατηγορίες και τέλος, έπειτα από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Open Water θα γίνει σε ξεχωριστή διοργάνωση. Λόγω αυτών των σημαντικών αλλαγών, είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουμε κάποιες αλλαγές στην επιλογή των Εθνικών ομάδων".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.