ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Αλεξία Καμμένου και Ιωάννα Χυδηριώτη κάνουν τον απολογισμό...

  28.07.2023 23:22       3713

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών θα επιστρέψει στη πατρίδα με την 8η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Μακριά βεβαίως από το στόχο που είχε θέσει. Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου και η Ιωάννα Χυδηριώτη κάνουν τον απολογισμό μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Αλεξία Καμμένου: «Είναι απολύτως φυσιολογικό να είμαστε στενοχωρημένες και να νοιώθουμε απογοήτευση. Οι προπονητές αυτό που προέχει να κοιτάμε είναι η συνολική εικόνα της ομάδας, και να μην στεκόμαστε στο καλύτερο ή στο χειρότερο παιχνίδι. Η συνολική απόδοση της ομάδας δεν ήταν κακή. Τα αποτελέσματα όμως δεν μας δικαιώνουν. Είδαμε ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ-πολύ κοντά και όλα κρίνονται στο γκολ. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τα παιχνίδια που χάσαμε στο τέλος και στο γκολ, και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να γίνουμε πολύ καλύτερες για να μην φθάνουμε στο τέλος να διεκδικούμε τη νίκη. Στο τελευταίο ματς με τον Καναδά, «μέτρησε» και το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε να παίζει για θέσεις μακριά από τους στόχους που είχε θέσει. Κλείνουμε τα αυτιά, χαμηλώνουμε το κεφάλι, το ίδιο περίπου συνέβη και πέρυσι στο παγκόσμιο και λίγους μήνες αργότερα κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρέπει να ανακάμψουμε, να δουλέψουμε όλοι σκληρά και οι σωματειακοί προπονητές, γιατί η χρονιά είναι μικρή λόγω των πολλών μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν. Το βασικό είναι ένα: να προκριθεί η ομάδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις δικές της δυνάμεις κάτι που πιστεύω απόλυτα. Να μην κρίνεται η τύχη μας από τί κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν χρειάζονται λόγια, να ξεκουραστούν λίγο τα κορίτσια, να δουν με ηρεμία τί έχει γίνει, ποιοι είναι οι λόγοι που μας οδήγησαν στην 8η θέση. Για το αγωνιστικό κομμάτι έχουμε μιλήσει μαζί τους, τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν εν θερμώ αλλά με ηρεμία. Όσοι ξέρουν πόλο είδαν αν η ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου αλλά τώρα πρέπει να δούμε τη πραγματικότητα που μας λέει περισσότερη δουλειά, πίστη, και προσπάθεια».

Ιωάννα Χυδηριώτη: «Με πικραίνει πάρα πολύ αυτή η εικόνα της εθνικής μας ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο. Έχουμε κάνει λάθη τα οποία μας στοίχησαν. Το αποτέλεσμα της κατάταξης μας αδικεί καθώς είχαμε μια ανοδική πορεία πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχαμε φτάσει στον τελικό αλλά, δεν φανήκαμε το ίδιο καλές. Από εδώ και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε ρεαλιστικά τις αδυναμίες μας, να συσπειρωθούμε και να φανεί η αξία μας στις επόμενες διοργανώσεις, μιας και δεν φάνηκε σε αυτό το παγκόσμιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος