ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Αλεξία Καμμένου: «Μέτρησε η εμπειρία μας»

  04.08.2024 23:43       2476

«Κάναμε το καθήκον μας και με καλύτερη ψυχολογία θα ετοιμαστούμε για τον προημιτελικό με την Αυστραλία». Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών με αντίπαλο την Γαλλία (11-4) και την πρόκριση στην προημιτελική φάση του ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά πως επρόκειτο για ένα κρίσιμο παιχνίδι, το οποίο ήταν ανταγωνιστικό στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ήταν η τελευταία μας ευκαιρία. Έπρεπε να παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση από την αρχή, να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και με μεγάλη προσοχή να αξιοποιήσουμε τις επιθέσεις μας. Νομίζω πως τα κάναμε όλα αυτά απέναντι σε ένα σύνολο που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο τουρνουά. Ξέραμε πως ο προπονητής τους (σ.σ. Τεό Λοράντος) γνωρίζει πολύ καλά τις ελληνίδες παίκτριες» επισήμανε αλλά πρόσθεσε πως:

«Νομίζω πως πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι γιατί μας περιμένει ένα άλλο πιο σημαντικό. Σίγουρα μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας πως ήλθαμε να παίξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και αυτό ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε. Έχουμε δει τεράστιους αθλητές και μεγάλες ομάδες όταν έρχονται να αγωνισθούν σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αρχή. Ωστόσο, οι δικαιολογίες δεν θα μας σταματήσουν γιατί αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες για να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που έχουμε δουλέψει και τίποτα παραπάνω. Πιστεύω πως η εικόνα μας θα είναι βελτιωμένη. Η Γαλλία διεκδικούσε την νίκη, έπαιζε στην έδρα της και αυτό ήταν αγχωτικό για μας. Μέτρησε η εμπειρία μας. Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι και πήραμε αυτή την νίκη».

Και τώρα η Αυστραλία: «Είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι. Η Αυστραλία έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους. Άλλωστε, έχουμε κάνει προετοιμασία μαζί τους. Παίζουν πολύ με την φυσική δύναμη, οπότε περιμένω πως θα γίνει σκληρό ματς. Εμείς θα αντιπαραθέσουμε τα δικά μας όπλα. Πιστεύω πως σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα μετράει η θέληση, η αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στο πλάνο που θα έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε» και παραδέχτηκε πως «Η ψυχολογία μας είναι καλύτερη μετά την πρόκρισή μας. Ήταν μια μεγάλη ανάσα η νίκη με αντίπαλο την Γαλλία. Ας μην γελιόμαστε, ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή μας. Δεν ήταν τα αποτελέσματα που μας είχαν προβληματίσει αλλά η απόδοσή μας. Όμως, τα αφήνουμε όλα στην άκρη γιατί ξέρουμε πως σε μεγάλο βαθμό ήταν ψυχολογικό το θέμα. Κοιτάμε την ευκαιρία που μας δίνεται να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα».

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε και για την ιστορική εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, όπου πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο (χάλκινο) στην τεράστια καριέρα του και πέμπτο για την Ελλάδα στο Παρίσι. «Είμαστε σε διπλανά διαμερίσματα. Είναι ένας τεράστιος αθλητής, παράδειγμα προς μίμηση κι ένας εξαίρετος άνθρωπος. Σίγουρα, θα γλεντήσουμε απόψε γι αυτή την επιτυχία του» είπε με νόημα και συμπλήρωσε:

«Όταν βλέπουμε Έλληνες αθλητές να διαπρέπουν, νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια. Άλλωστε και οι άνδρες στην Υδατοσφαίριση είναι αργυροί ολυμπιονίκες. Αυτό μας δίνει ώθηση να τους ακολουθήσουμε. Βέβαια, αυτό μπορεί να αποδειχθεί και παγίδα στην παρούσα φάση. Τα όνειρα υπάρχουν στο μυαλό κάθε αθλητή, αλλά αυτό που μας απασχολεί στην παρούσα φάση είναι το επόμενο ματς και τίποτε άλλο» υπογράμμισε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ