ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αλεξία Καμμένου: «Τα κορίτσια, έχουν και το ταλέντο και τη θέληση να δουλέψουν ακόμη περισσότερο»

  26.01.2022 16:23       537

Για την Αλεξία Καμμένου και τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, η νίκη 15-14 (στη διαδικασία των πέναλτι, 11-11 στην κανονική διάρκεια) επί της χάλκινης Ολυμπιονίκου, Ουγγαρίας, στην Πάτρα, και στην πρεμιέρα του νέου World League, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα. Μια νέα προσπάθεια, με μια ανανεωμένη Εθνική ομάδα, στο ντεμπούτο στη θέση της Ομοσπονδιακού για την Αλεξία Καμμένου που δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθεια όλων των διεθνών και την προσήλωση τους στην προσπάθεια που κάνουμε. Με τις περισσότερες αθλήτριες, είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε μαζί, είχαμε και απουσίες όπως βεβαίως είχε και η Ουγγαρία. Είναι όμως η ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, και δεν παύει να αποτελεί μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδαμ, με πολύ καλές παίκτριες από τη θέση της φουνταριστού, μια ομάδα που πάντα είναι επικίνδυνη και ανταγωνιστική και θα εξακολουθήσει να είναι και τα επόμενα χρόνια. Οι διεθνείς μας, κλήθηκαν σε μικρό σχετικά διάστημα, να παίξουν διαφορετικές άμυνες και συστήματα, όμως έχουν και το ταλέντο και τη θέληση να δουλέψουν ακόμη περισσότερο».

Η Αλεξία Καμμένου παραδέχεται ότι «Διαθέτουμε πολύ καλές παίκτριες. Και αυτές που αγωνίστηκαν αλλά και άλλα κορίτσια που θα κληθούν και θα πάρουν την ευκαιρία τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα, ο τρόπος που μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε το κομμάτι του αγώνα που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η ομάδα δεν εγκατέλειψε το στόχο της, έμεινε προσηλωμένη σε αυτό, είχε πίστη στις δυνατότητες της. Τα ποσοστά μας στον παραπάνω (4/8) και στον λιγότερο(7/17) ήταν πολύ καλά, κάναμε λάθη στην άμυνα, δεχθήκαμε γκολ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά, και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτερες».

Η Εθνική ομάδα το διάστημα 17-19 Φεβρουαρίου θα δώσει στη Σερβία προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στις 15 Μαρτίου τον επόμενο αγώνα για το , στην Ολλανδία. Η Ομοσπονδιακή τεχνικός θα καλέσει και άλλες παίκτριες, για να δοκιμαστούν σε επίσημους αγώνες.

Η Αλεξία Καμμένου,μόνο καλά λόγια είχε να πει και για τη διοργάνωση του διεθνούς αγώνα στην Πάτρα: «Ήταν μια άψογη διοργάνωση-λέει. Πολύ καλή η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, να δώσει τον αγώνα στην Περιφέρεια. Ο κόσμος της Αχαΐας, αγκάλιασε την Εθνική ομάδα, και αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού, θα είχαμε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο. Ευχαριστούμε θερμά για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Πάτρας, νοιώσαμε την ζεστασιά, τη φιλοξενία και την βοήθεια τους. Ήρθαν και μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για το άθλημα μας. Μπράβο στην ΚΟΕ και τους τοπικούς παράγοντες της Πάτρας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος