ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / 19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αλεξία Καμμένου: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει» - Ιωάννα Σταματοπούλου: «Πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα»

  22.06.2022 22:05       545

Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, έφτασε μια ανάσα από μια ιστορική επιτυχία επί της πανίσχυρης Ισπανίας και το τελικό 10-10 περισσότερο την αδικεί. Αυτό παραδέχθηκε και η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Αλεξία Καμμένου που δεν έκρυψε ότι « θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και την νίκη». Η καταπληκτική Ιωάννα Σταματοπούλου επεσήμανε ότι «Η ισοπαλία με αυτή την μεγάλη ομάδα είναι πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους: 

Αλεξία Καμμένου: «Η Ισπανία είναι δυο φορές η ασημένια Ολυμπιονίκης, μαζί με τις ΗΠΑ τα τελευταία δυο χρόνια είναι οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παρουσιάζεται μάλιστα υπερ-πλήρης σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Νομίζω πως βγήκαν κάποια θετικά συμπεράσματα από το σημερινό παιχνίδι. Παρ’ ότι μην κρυβόμαστε, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και την νίκη. Είμασταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ακόμα και με δυο τέρματα. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένη από τα κορίτσια, είχαν θέληση και πίστη, ακολούθησαν το πλάνο στην άμυνα και την επίθεση, νομίζω πως έχουμε και άλλα περιθώρια βελτίωσης. Πρώτο δείγμα θετικό». «Η Γαλλία, είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είμαστε η Εθνική ομάδα. Θα παίξουμε με σοβαρότητα στα επόμενα παιχνίδια. Αλίμονο αν με μια ισοπαλία με μια πολύ καλή ομάδα, επαναπαυθούμε. Πρέπει να νικήσουμε και με διαφορά τη Γαλλία, αν και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε αργότερα. Με ενδιαφέρει η ομάδα να βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι και να είναι όλο και πιο ανταγωνιστική».

Ιωάννα Σταματοπούλου: «Η άμυνα είναι συνήθως αυτή που δίνει τη νίκη. Παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένες, θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε, η ισοπαλία με αυτή την μεγάλη ομάδα είναι πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα. Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένες να πάρουμε τη νίκη. Αυτή η εμφάνιση θα μας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας. Πάμε αγώνα αγώνα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος