ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άλκης Κυνηγάκης: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο λόγος που κολυμπάω»

  07.02.2024 18:47       727

 

Πήραν μέρος σε δυο πολύ απαιτητικές κούρσες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, στα 5 και στα 10 χλμ open water, και κάνουν τον απολογισμό τους στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Άλκης Κυνηγάκης: «Ήρθαμε στη Ντόχα με βασικό στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος επιτεύχθηκε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τα 10χλμ και στα 5χλμ τερμάτισα στην 7η θέση που είναι πάρα πολύ καλή. Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα τακτικά στα τελευταία 500μ που σήμερα μου στοίχισαν να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Μαθαίνουμε, κάθε αγώνας στο open water είναι και ένα μάθημα. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι μπροστά μας. Ξεκινάει πλέον η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να τα δούμε όλα ρομαντικά και να τα φτιάξουμε όμορφα. Να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ για να έχουμε επιτυχία.

Από μικρό παιδάκι το όνειρό μου ήταν να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Και για αυτό ουσιαστικά κολυμπάω, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος για δεύτερη φορά. Και πιστεύω να πάνε όλα καλά».

Αστέριος Δαλδογιάννης: «Η κούρσα στα 5χλμ ήταν απαιτητική και δύσκολη, ο καιρός όπως και στο 10άρι με κύμα και αέρα. Δεν πήρα από αυτούς του αγώνες αυτό που ήθελα, την πρόκριση δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστήθηκα τους αγώνες μου. Στη συνέχεια θέλω να κάνω ένα καλό 800άρι ή 1500άρι και ό,τι μπορώ να κερδίσω από αυτά. Ο Άλκης βρέθηκε σήμερα πολύ κοντά στο μετάλλιο, δεν το πήρε αλλά θα έρθει. Το πιστεύω αυτό αν είναι πιο δυνατός στα τελευταία μέτρα. Είναι στις δυνατότητές του».

Γεωργία Μακρή: «Ήταν μια πολύ γρήγορη και απαιτητική κούρσα. Είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα αν και θα ήθελα να έχω κάνει πιο γρήγορο σπριντ στο τέλος για να κερδίσω κάποιες θέσεις. Και οι δυο αγώνες που έδωσα αποτέλεσαν μια καλή εμπειρία για τις επόμενες κούρσες μου. Θα με βοηθήσουν πολύ. Γενικά ευχαριστήθηκα τη διοργάνωση. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον Άλκη Κυνηγάκη που πήρε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια και στον Αστέριο Δαλδογιάννη για τη προσπάθεια του».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος