ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αλλαγές αποφασίζει η CMAS

  30.09.2013 14:40       1701

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS και Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος

Σε αλλαγές και τροποποιήσεις κανονισμών που θα τεθούν προς έγκριση στη συνεδρίαση του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) στις 17 Οκτωβρίου στη Ρώμη), προχώρησε η αρμόδια  Επιτροπή Τεχνικής κολύμβησης, που συνήλθε σχετικάς τη Γενεύη, υπό την Προεδρία του Ηλία Ξιάρχου, Προέδρου της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS και Ταμία του ΔΣ της ΚΟΕ.

Οι κυριότερες αλλαγές που θα εισηγηθεί ο κ. Ξιάρχος, είναι:

1.       Τροποποίηση της ονομασίας των αγωνισμάτων στις Μεγάλες Αποστάσεις, σε CMAS OPEN WATER, με ταυτόχρονη κατάργηση του αγωνίσματος των 20χλμ

2.       Αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα του OPEN WATER, με μικτή σύνθεση (2 αγόρια +2 κορίτσια) στη σκυταλοδρομία 4χ2000μ  πλέον σε όλες τις κατηγορίες, ενώ τα 6000μ μετατρέπονται σε  4000μ στο ατομικό

3.        Αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, σε 4 πλέον ημέρες, αντί 5 και 3 αντίστοιχα, με το OPEN WATER  να διεξάγεται την τελευταία ημέρα.

Στην Αμαλιάδα

Την Κυριακή, ο Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ παραβρέθηκε στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας που θα λειτουργεί με γεωθερμία, εξοικονομώντας σημαντικό κόστος ενέργειας.

Ο κ. Ξιάρχος στον χαιρετισμό του, εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της ΚΟΕ για τη λειτουργία ενός τέτοιου Κολυμβητηρίου, με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και στον Αθλητισμό.

Επεσήμανε δε ότι, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ουσιαστική ανάπτυξη των αθλημάτων της ΚΟΕ στην περιοχή, αλλά και να γίνει τόπος διεξαγωγής σημαντικών διοργανώσεων της στο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ