ΤΕΧΝΙΚΗ

Αλλαγές και νέο λογότυπο στην CMAS

  19.01.2023 11:10       1340

Το νέο λογότυπό της παρουσίασε, στις Εθνικές Ομοσπονδίες – Μέλη της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS), σε συνέχεια των βημάτων εξέλιξης που επιχειρεί.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Άννα Αρζάνοβα, «Η CMAS εισέρχεται σε μια νέα εποχή ισχυροποιώντας την αναγνώριση της Ομοσπονδίας, αλλά και των αθλημάτων της, σε όλα τα επίπεδα».

Είναι χαρακτηριστικό πως, στο νέο λογότυπο της CMAS, απεικονίζονται οι αντίστοιχες σημαίες των Κρατών – Μελών της.

Μέχρι το τέλος του 2023, θα είναι έτοιμος και ο νέος ιστότοπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που θα είναι πλήρως λειτουργικός.

Οι αλλαγές στο αγωνιστικό μέρος

Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΕ Αλέξανδρος Ξιάρχος δήλωσε σχετικά:

"Κάναμε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος οι οποίες θα παρουσιαστούν επίσημα την επόμενη βδομάδα. Βασικός σκοπός των αλλαγών ήταν να γίνουν πιο ξεκάθαροι και πιο συγκεκριμένοι.

Όπου χρειάστηκε γίναμε πιο αυστηροί, ώστε να διατηρούμε τις αρχές του ευ αγωνίζεσθε. Επίσης για πρώτη φορά θεσπίσαμε κανονισμούς αλλά και κατηγοριοποίηση για τους διεθνείς κριτές.

Σκοπός μας δε είναι από τι νέα αγωνιστική χρονιά να παρουσιάσουμε ένα νέο τρόπο διεξαγωγής των Παγκοσμίων Κυπέλλων με κύριο γνώμονα την καλύτερη κατανομή των διοργανώσεων.

Τέλος θέλοντας να δώσουμε έμφαση και στις μικρότερες ηλικίες έναν πολύ σημαντικό τομέα ανάπτυξης του αθλήματος θα δημιουργηθεί μια νέα διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό την αιγίδα της CMAS που θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω."

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ