ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

«Άλωσε» το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, 12-9 τη Νόβι Μπέογκραντ

  09.11.2021 22:14       466

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, «τορπίλισε» μέσα στο Βελιγράδι τη Νόβι Μπέογκραντ, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Τσάμπιονς Λιγκ  κι έκανε το «2 στα 2». Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 12-9 επί της πανίσχυρης σερβικής ομάδας, σε μια σκληρή έδρα και απέδειξαν -παρά τις σημαντικές απουσίες (Δερβίσης λόγω τιμωρίας, Κολόμβος ασθενής,αγωνίστηκε για λίγο και Ράντοβιτς, που ανακοινώθηκε η τιμωρία του για δύο χρόνια)- πως φέτος είναι από τα μεγάλα φαβορί για τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Με τρομερά ξεσπάσματα σε τρία διαφορετικά χρονικά σημεία του παιχνιδιού, δηλαδή στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο και στα δυόμισι τελευταία λεπτά του αγώνα,όταν κινδύνευε να ισοφαριστεί, αλλά και με την άμυνά του να λειτουργεί άψογα σε κρίσιμα σημεία (και με τον τερματοφύλακά του Μπίγιατς σε καλή μέρα), ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση και πήρε φόρα για τα καλά.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 6-2 στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου και με 10-5 στο τέλος του τρίτου. Η σερβική ομάδα έκανε το καμ μπακ με ένα σερί 4-0 στην τέταρτη περίοδο και μείωσε σε 10-9, αλλά ο Χρυσοσπάθης σκόραρε για το 11-9 (2.09 για το φινάλε), ενώ Φιλίποβιτς έγραψε το τελικό 12-9. Κορυφαίοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό οι Γενηδουνιάς (4 γκολ), Φιλίποβιτς και Χρυσοσπάθης (από 3).

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-12

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 0-4, 4-2.

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Πιγιέτλοβιτς Γ., Ράσοβιτς Στρ., Μάντιτς 1, Σουσιασβίλι3, Βούτσινιτς, Πιγιέτλοβιτς Ντ. 2, Γκογκόφ, Γιάξιτς 1, Πέρκοβιτς, Βλαχόπουλος 1, Ντράσοβιτς, Ράσοβιτς Β. 1, Κοΐμπρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης 3, Κολόμβος, Ζερδεβάς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής