ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ

Άμεση επανεκκίνηση

  03.02.2021 12:35       1866

Στην Νίκαια της Γαλλίας θα κτυπήσει την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η καρδιά της ελληνικής κλασικής κολύμβησης. Στην διοργάνωση «Golden tour» θα λάβουν μέρος 11 κολυμβητές και κολυμβήτριες, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Άκη Οικονόμου και Κώστα Τζιλιβάκη.

Ο Χανιώτης Κώστας Τζιλιβάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του αθλήματος τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομών.

«Η Νίκαια είναι το πρώτο ταξίδι για τους Έλληνες κολυμβητές, ενώ έχουμε σαν επιδίωξη και την συμμετοχή μας σε αγώνες που θα γίνουν στην Μασσαλία. Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα παιδιά μας που θα κληθούν αργότερα να εκπροσωπήσουν την χώρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Νίκαια θα δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την έλλειψη εσωτερικών διοργανώσεων. Η άποψή μου είναι ότι άμεσα πρέπει να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις αγωνιστικές κατηγορίες. Ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε αγαστή συνεργασία με την ΓΓΑ, να μπούμε γρήγορα σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Έχουμε αποδείξει ότι τα κρούσματα στον υγρό στίβο είναι περιορισμένα και ο κίνδυνος για την μετάδοση του ιού ελαχιστοποιείται. Πολύ σύντομα πρέπει επίσης να ξεκινήσει η λειτουργία των Ακαδημιών για να κρατήσουμε στον χώρο τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια» υποστήριξε ο κύριος Τζιλιβάκης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ