ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Άμεση λύση με τις άδειες λειτουργίας των Κολυμβητηρίων ζητά η ΚΟΕ

  12.01.2015 13:23       1627

Η ΚΟΕ πιστή στο να επισημαίνει με σειρά πρωτοβουλιών της τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν για τα Αθλήματα της και για τα οποία προτείνει πάντοτε  συγκεκριμένες λύσεις, απέστειλε στις 8 Ιανουαρίου προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό επιστολή, σχετικά με τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Βρίσκεται δε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, αφού η προθεσμία που έχει δοθεί τελειώνει στις 8 Φεβρουαρίου.

Σ’ ότι μάλιστα αφορά ειδικά τα Κολυμβητήρια, μετά από σχετική έρευνα της Ομοσπονδίας, μόλις εννέα (9) σ’ όλη την Επικράτεια θα εξακολουθούν να έχουν άδεια λειτουργίας μετά τις 8/2/2015!   

Η επιστολή της ΚΟΕ:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας πέραν της 8.2.15, είναι μόνο εννέα σε όλη την Ελλάδα, γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατη την υλοποίηση του αγωνιστικού και προπονητικού προγράμματος όλων των αθλημάτων μας, δηλαδή των έξι (6) αθλημάτων που καλλιεργεί η ΚΟΕ.

Εκ των εννέα αυτών κολυμβητηρίων υπάρχουν:

Τέσσερα στην Αθήνα, εκ των οποίων μόνο ένα κλειστό, ένα στην Πελοπόννησο, ένα στη Θεσσαλία, δύο στη Μακεδονία – Θράκη και ένα στην Ήπειρο.

Δεδομένου ότι από 30.12.14 δόθηκε παράταση 12 μηνών στην εφαρμογή του ν.4178 για την υποβολή των δηλώσεων αυθαιρέτων, παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας παρατείνετε την ισχύ της ανάλογης προθεσμίας περί των αδειών λειτουργίας των κολυμβητηρίων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ της ΚΟΕ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ       Δ. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ