ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ανάμεικτα συναισθήματα από τους Έλληνες κολυμβητές μετά τον αποκλεισμό τους

  18.08.2014 14:19       757

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Απογοητευμένη ήταν η Κριστέλ Βουρνά με την επίδοση της στα 50μ πεταλούδα γυναικών, που την άφησε για μία θέση εκτός ημιτελικών στο αγώνισμα. Η 22χρονη πρωταθλήτρια με χρόνο 27.07 πήρε την 7η θέση στη 2η προκριματική σειρά, μια επίδοση που συνολικά την έφερε στην 20ή θέση της κατάταξης.

 Η Ελληνίδα κολυμβήτρια δεν έκρυψε την πίκρα της για τον αποκλεισμό της: «Η γεύση που μου αφήνει αυτή η κούρσα είναι σκέτη πίκρα, έχω ρεκόρ στα 26.60, δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτή την εμφάνιση. Δεν υπάρχει κάτι θετικό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολύμπησα έτσι. Ένιωθα πολύ καλά, η προετοιμασία μου είχε πάει πολύ καλά. Θα δούμε την κούρσα στο βίντεο, να δούμε τα λάθη».

Στα 50μ πεταλούδα Ανδρών, παρά την πίστη για πρόκριση στους ημιτελικούς, τουλάχιστον δύο εκ των τεσσάρων πρωταθλητών μας που έλαβαν μέρος  στα πρωινά προκριματικά, οι Έλληνες κολυμβητές δε τα κατάφεραν και αποκλείστηκαν. Kαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη του Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος με χρόνο 24.24 πήρε την 6η θέση στην 7η και τελευταία σειρά, που τον έφερε στην 21η θέση της γενικής κατάταξης. Ο ίδιος τόνισε: «Είναι ο πρώτος αγώνας, είναι πρωί, θα μπορούσα και λίγο καλύτερα, να πλησιάσω το ρεκόρ μου (24.04),. Η πρώτη κούρσα σε βοηθά να μπεις στο πνεύμα των αγώνων, τώρα από εδώ και πέρα ρίχνω το βάρος της προσπάθειάς μου στο ελεύθερο και στο πεντηντάρι, που είναι και ο μεγάλος μου στόχος στη διοργάνωση. Μέσα στον αγώνα ένιωσα καλά, πάντα θέλω να  πέφτω σε μια κούρσα πριν από το καλό μου αγώνισμα, για να βρεθώ σε εγρήγορση».  

Από την πλευρά τους, οι Χρήστος Κατραντζής και Ανδρέας Βαζαίος που αγωνίστηκαν στην 4η προκριματική σειρά πήραν τη 41η και 43η θέση της Γενικής κατάταξης με χρόνο 25.73 και 25.75.

Ο Χρήστος Κατραντζής σημείωσε: «Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την κούρσα μου, περίμενα να κολυμπήσω κοντά στα 24.00, δεν ξέρω τι φταίει, πρέπει να δω την κούρσα ξανά. Ισως επειδή ήταν και η πρώτη κούρσα, για να μπω στο κλίμα των αγώνων. Η πισίνα είναι φοβερή, μου αρέσει πολύ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αύριο θα αγωνιστώ στα 200μ ελεύθερο, ο στόχος μου είναι το 100άρι ελεύθερο».

Ο Ανδρέας Βαζαίος σχολίασε: «Μια κούρσα έκανα, δεν είναι το αγώνισμά μου, αλλά είμαι ευχαριστημένος».

Τέλος ο Κωνσταντίνος Μαρκόζης, που άνοιξε τις ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα ήταν 51ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 25.11. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την επίδοση του καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί κολύμπησα κοντά στο ρεκόρ μου τα 25.06 που είχα κάνει πριν από ένα μήνα στην Ουγγαρία. Για πρωινή κούρσα για κάποιον που δεν έχει προετοιμαστεί για 50άρι, είναι πολύ καλά, δείχνει καλά σημάδια. Το βάρος θα πέσει στα 200μ».