ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ / ΠΑΤΡΑ

Ανάμεικτα συναισθήματα στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας

  11.02.2014 21:52       863

ΦΩΤΟ: Οι Έλληνες διεθνείς πολίστες χειροκροτούν το θερμό και πολυπληθές κοινό της Πάτρας, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ουγγαρία

Χαρμολύπη στην Εθνική μας ομάδα μετά το τέλος του αποψινού της αγώνα με την Ουγγαρία στην Πάτρα, που βρήκε τους Μαγυάρους νικητές (12-11).

Από τη μια ικανοποίηση για την εμφάνιση και την εικόνα που έδειξε η Εθνική μας απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο και από την άλλη η στενοχώρια που αυτό δεν συνοδεύτηκε με μια επιτυχία που θα σηματοδοτούσε ακόμη περισσότερα πράγματα.

Σάκης Κεχαγιάς (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Αυτή η Εθνική δίνει μάχη με τον εαυτό της. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι. Είχαμε ένα γεμάτο τριήμερο με καλή προετοιμασία. Σήμερα, παίξαμε πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Έδωσαν και τη ψυχή τους. Συνεχίζουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει».

Να σημειωθεί ότι, ο Κεχαγιάς, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ενώ παράπονα για την τελευταία φάση των Ούγγρων πριν σκοράρει ο Σίβος και διαμορφώσει το τελικό 12-11, είχε ο έφορος της Εθνικής μας ομάδας Σωτήρης Σταθάκης, ο οποίος το τελευταίο 8λεπτο του αγώνα το έζησε όρθιος και αγωνιών πίσω από την εστία του Κώστα Γαλανίδη.

ΦΩΤΟ: Ο ελληνικός πάγκος

Γιάννης Φουντούλης: «Θέλαμε τη νίκη πολύ και για έναν παραπάνω λόγο. Για όλο αυτό τον κόσμο που ήλθε και αγκάλιασε την προσπάθεια μας. Μπήκαμε δυνατά, αλλά η Ουγγαρία είναι μια ομάδα με φοβερά ατομικά χαρίσματα. Άλλωστε έτσι πέτυχε και αρκετά γκολ απόψε. Όταν δέχεσαι 12 γκολ, έστω και αν εσύ έβαλες 11 απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, τα περιθώρια στενεύουν. Δείξαμε πάντως ότι είμαστε κοντά στις μεγάλες δυνάμεις και αυτό είναι το θετικό».

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Αγγίξαμε την επιτυχία. Το θέλαμε πολύ, το ζητούσαμε και γι αυτόν κόσμο που ήταν συγκλονιστικός. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

Δύο χιλιάδες κόσμος

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στο "Αντώνης Πεπανός"

Ανταποκρίθηκε ο κόσμος της Πάτρας και τίμησε με την παρουσία του την Εθνική μας ομάδα που αγωνίστηκε στην πόλη του.

Στην μεγάλη εξέδρα του «Αντώνης Πεπανός» βρέθηκαν περίπου 2.000 φίλαθλοι που συμπαραστάθηκαν ζεστά στις προσπάθειες των διεθνών μας.

Μάλιστα το θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ουγγαρία, κατά την παρουσίαση των διεθνών, με το κοινό της Πάτρας να αποδεικνύει την παιδεία του για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, σε μια πόλη με ιστορία στο άθλημα.

Το τελετουργικό πριν την έναρξη του αγώνα περιελάμβανε μεταξύ των άλλων χορευτικά από ομάδα φοιτητών, σε ελληνικές λαϊκές νότες.

*Αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο απένειμε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Παναγιώτης Κογκώλης στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ με τη σειρά της η Ομοσπονδία τίμησε τον Νίκο Βασιλείου για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση της διαιτησίας.

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος τιμάει τον Νίκο Βασιλείου για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση

*Την παρθενική του συμμετοχή στην 13άδα της Εθνικής μας ομάδας, πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Εκτός 13άδας έμειναν ο Στέφανος Γαλανόπουλος και ο Γιώργος Δερβίσης.

Η Εθνική μας, αναχώρησε για την Αθήνα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ