ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Αναμνήσεις από το 2015, ευχές για το 2016

  22.12.2015 13:43       4648

Το 2015 οδεύει προς το τέλος του, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους ανθρώπους του Υγρού στίβου. Οπωσδήποτε είναι μια χρονιά στην οποία υπήρξαν τεράστιες επιτυχίες , αλλά ας μην ξεχνάμε και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι πρωταγωνιστές . Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για το καλύτερο κάθε ημέρα έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, σχετικά με τις αναμνήσεις τους από τη χρονιά που φεύγει, αλλά και τις ευχές και τις προσδοκίες τους από τη νέα χρονιά που έρχεται. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις ευχές από το άθλημα των καταδύσεων.

.

Πέτρος Φυρίγος – Ομοσπονδιακός προπονητής καταδύσεων

«Για τη χρονιά που έρχεται εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Καλή δύναμη σε όλους τους προπονητές, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους, μια και μην ξεχνάμε πως η χρονιά είναι Ολυμπιακή. Για τις καταδύσεις συγκεκριμένα προσδοκώ μια ακόμη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τουλάχιστον μια συμμετοχή της Ελλάδας από το 1992 και μετά. Το 2015 μου αφήνει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση και μια πικρία. Νιώθω ότι η πολιτεία κωφεύει στα προβλήματά μας. Έχω κάνει και προσωπικά εκκλήσεις για την αντικατάσταση των σανίδων στους βατήρες στα κολυμβητήρια του Αγ. Κοσμά, του “Αντ. Πέπανος” των Πατρών και του Βόλου».

.

Στέφανος Παπαρούνας – Πρωταθλητής καταδύσεων

«Το 2015 φεύγει δυστυχώς για μένα με τις χειρότερες αναμνήσεις. Αγωνιστικά πήγε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές, εκτός του πιο κρίσιμου αγώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προετοιμαζόμαστε για Ολυμπιακή χρονιά και η προπόνησή μας δεν είναι ούτε για επίπεδο πανελληνίων αγώνων, αφού υπάρχουν προβλήματα με τους βατήρες. Τα προβλήματα είναι τόσο σημαντικά που φτάνει να κινδυνεύει η ακεραιότητα των αθλητών. Για το 2016, εύχομαι να λυθούν όλα αυτά. Το Φεβρουάριο έχω πολύ σημαντικούς αγώνες για την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος κι αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Φυσικά σε όλο τον κόσμο εύχομαι υγεία και σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και δύναμη. Ειδικά οι αθλητές των καταδύσεων την έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ