ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναστασία Γκούτσεβα: «Έσπασε η καρδιά μου, αλλά με έκανε περήφανη η Ευαγγελία - Σήκωσε την Ελλάδα ψηλά»

  18.06.2022 20:47       1414

Περήφανη για την τεράστια διάκριση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, που κατέκτησε το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο Τεχνικό Σόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα. Η πρώτη προπονήτρια της Εθνικής ομάδας, που έχει παραμείνει προς το παρόν στην Αθήνα για γραφειοκρατικούς λόγους, αλλά αναμένεται να λυθεί το θέμα της και να ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στη Βουδαπέστη, είδε την προσπάθεια της Ευαγγελίας διαδικτυακά και πήγε να σπάσει η καρδιά της από την αγωνία, αλλά στο τέλος της προσπάθειας αισθάνθηκε περήφανη. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Πήγε να σπάσει η καρδιά μου. Είναι δύσκολο από μακριά, αλλά τελικά με έκανε περήφανη. Είχα τρομερό άγχος μπροστά στην οθόνη. Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου, μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά το έζησα σαν να ήμουν εκεί. Ήθελα πολύ αυτή τη διάκριση και πίστευα ότι θα την πετύχει η Ευαγγελία. Γιατί δημιουργήσαμε αυτή τη χορογραφία μαζί και της ταίριαζε απόλυτα.

Τα συναισθήματα με ξεπερνάνε, αλλά είναι όμορφο να βλέπεις να αγωνίζεται η αθλήτριά σου και στο τέλος να πηγαίνουν όλα καλά. Την εμπιστεύτηκα και ήταν πολύ συγκεντρωμένη. Κάθε εμπόδιο για καλό. Τα καταφέραμε. Την ευχαριστώ πολύ. Στάθηκε δυνατή, σήκωσε την Ελλάδα πολύ ψηλά. Άξιζε αυτή τη διάκριση. Έχει δουλέψει πολύ για τη χώρα μας, γι αυτήν την Εθνική ομάδα. Μας έκανε όλους περήφανους. Μας συγκίνησε. Εύχομαι να προσφέρει όσο μπορεί και να δώσει τα φώτα της στις νεότερες.

Θα πρέπει να σας πω ότι ξαναγράψαμε μαζί ιστορία με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά από πολλά χρόνια. Ήταν το 2009, όταν ήμουν πάλι ομοσπονδιακή προπονήτρια και εκείνη σε ηλικία 15 χρονών κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στο Comen Cup, νικώντας τη Ρωσίδα στο Σόλο. Λίγο μετά εγώ αποχώρησα από την Εθνική. Η ιστορία, όμως, επαναλαμβάνεται τώρα με τη νέα συνάντησή μας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Γυναικών και με μετάλλιο σε Παγκόσμιο Γυναικών.

Ευχαριστώ όλο το τιμ που μας στήριξαν. Τη Βιβή Λιθαδιώτη και τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, τη Δέσποινα Καράμπελα, τον Πρόεδρο και το ΔΣ της την Ομοσπονδία και όλους συνεργάτες μας. Είναι ομαδική η δουλειά μας. Είναι αλήθεια ότι περάσαμε και δύσκολες στιγμές στην προετοιαμασία.

Περιμένω να λυθεί το γραφειοκρατικό θέμα τις αμέσως επόμενες ημέρες και να βρεθώ με την υπόλοιπη αποστολή στη Βουδαπέστη».

Η συνεργάτιδα της Γκούτσεβα Βαρβάρα Λιθαδιώτη, εξάλλου, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ από τη Βουδαπέστη: «Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε με πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προπόνησης και σε δύσκολες συνθήκες. Είναι ένα δώρο που παίρνει πίσω η Ευαγγελία για όσα προσέφερε στο άθλημά μας. Θα έρθουν περισσότερα παιδιά στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Τα νέα κορίτσια βλέπουν την Ευαγγελία και την έχουν ως παράδειγμα, αλλά για όλη την Ελλάδα αποτελεί πρότυπο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής