ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ανατρέψαμε κατεστημένες αντιλήψεις

  06.09.2014 21:18       921

ΦΩΤΟ (Δημήτρης  Αλεξούδης): Εντυπωσιακή και σήμερα η παρουσία του κόσμου στο κλειστό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στην ελληνική αποστολή μετά την κατάκτηση των δύο μεταλλίων στον τελικό του Ντουέτο. Όχι αποκλειστικά και μόνον για το ίδιο το γεγονός της κατάταξης του ελληνικού διδύμου (Δίπλα/Ταξοπούλου) στην 2η και 3η θέση της COMEN και γενική κατάταξης, αλλά από το γεγονός ότι η χτεσινή κίνηση να αποσυρθεί η Εθνική μαςαπό τον τελικό του Κόμπο, έδειξε ότι ταρακούνησε το «σύστημα».

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις που έγιναν:

ΜΑΡΙΑ ΘΗΒΑΙΟΥ (Ομοσπονδιακή τεχνικός)


«Πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση που έχουμε για την επιτυχία, τα μετάλλια αυτά σηματοδοτούν το δίκαιο της πράξης και απόφασης που πήραμε, ανατρέποντας την κατεστημένη αντίληψη ότι τα αποτελέσματα των προκριματικών δεν αλλάζουν στον τελικό.

Ευελπιστούμε δε ότι από εδώ στο Μεσογειακό Κύπελλο μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή αυτή στο υπάρχον στάτους.

Σ’ ότι αφορά την ίδια την επιτυχία, η απόδοση των κοριτσιών ήταν πολύ καλύτερη των προκριματικών. Το πίστεψαν, το πάλεψαν και το πέτυχαν.

Όλα τα παιδιά νιώθω ότι έχουν ανέβει 15 σκαλοπάτια στην ψυχολογία τους, με την σημερινή ανατροπή που πετύχαμε»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΚΟΕ –COMEN)

«Συγχαρητήρια στις προπονήτριες και τα παιδιά για την επιτυχία. Η Ελλάδα στην COMEN έχει μεγάλη ιστορία και είμαστε συνεχώς στις κορυφαίες δυνάμεις. Γι αυτό και ζητάμε σεβασμό, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια.

Η επιτυχία αυτή έρχεται μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες τις οποίες και βιώνει ο αθλητισμός μας και δεν είναι μόνον η έλλειψη πόρων. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τους προπονητικούς  χώρους και την προετοιμασία των αθλητών μας. Κλειστά και ακατάλληλα κολυμβητήρια, με κρύο νερό το χειμώνα, καυτό και … πρασινωπό από την έλλειψη συντήρησης το καλοκαίρι, με πρόσβαση των προπονητών και αθλητών από τα … κάγκελα!

Επομένως αυτά τα μετάλλια είναι ανεκτίμητα και δεν είναι απλά 2 μετάλλια που ήλθαν»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ