ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Αναβαθμισμένες διοργανώσεις»

  16.10.2014 17:22       964

Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή, Σάκη Κεχαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανακουφισμένος για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο οποίος θα ανεβάσει τον πήχη και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο οποίος δίνει ισχυρά κίνητρα στους παίκτες και ανεβάζει υψηλότερα τον ανταγωνισμό. Είναι προς όφελος της ελληνικής υδατοσφαίρισης που στοχεύει στην δημιουργία και εξέλιξη νέων ταλέντων».

Η διαφορές των ομάδων στη φετινή κούρσα είναι ελάχιστες και όλες θα παλέψουν για την είσοδο τους στην εξάδα. Το γεγονός αυτό κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες, κάτι που βολεύει τον Σάκη Κεχαγιά στο έργο του. «Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Η προσπάθεια όλων μέχρι το τέλος θα διευκολύνει το έργο μου στην Εθνική».

Ο Σάκης Κεχαγιάς αναφέρθηκε και στα «θέλω» ενός ομοσπονδιακού προπονητή που έχει στόχο την κορυφή. «Ομολογουμένως πάντα στοχεύουμε στην κορυφή σε κάθε διοργάνωση. Ωστόσο δεν είμαστε πάντα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που συναντάμε στην προετοιμασία μας. Θα προτιμούσαμε να μην υπάρχουν προβλήματα με τα κολυμβητήρια, και να υπήρχαν περισσότερες δυνατότητες για φιλικά προετοιμασίας. Μόνο έτσι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Τέλος, ο Σάκης Κεχαγιάς αποκάλυψε πως ύστερα από δική του εισήγηση το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών θα ξεκινήσει στις 14 του ερχόμενου μήνα, δηλαδή μία μέρα νωρίτερα ώστε να καταφέρει η Εθνική να ξεκινήσει την προετοιμασία της πιο σύντομα ενόψει των υποχρεώσεων της στη πρεμιέρα του Γουόρλντ Λιγκ. «Είχα καταθέσει την πρόταση μου στην ομοσπονδία και όπως φαίνεται θα γίνει δεκτή. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 14 με τη διεξαγωγή δύο παιχνιδιών του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, που αποτελούν και τον κορμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε νωρίτερα και να καταστρώσουμε τα πλάνα μας για την πρεμιέρα του Γουόρλντ Λιγκ».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης τόνισε πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ξανά μία κούρσα για δύο ρόλους ενώ στόχος του είναι να εξελιχθούν νέες παίκτριες.

«Δυστυχώς το ανδρικό διαφέρει με το γυναικείο πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων και η προσοχή στρέφεται μονάχα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες ενδιαφέρον έχει η προαγωγή νέων παικτριών που θα αποτελέσουν το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης».

Το σήριαλ του καλοκαιριού με τη μεταγραφή της Αλεξάνδρας Ασημάκη στον Ολυμπιακό καλά κρατεί. Παρά την βεβαιότητα του προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη για ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων, ο Γιώργος Μορφέσης θεωρεί πως μονάχα ο χρόνος θα αποδείξει αν η Βουλιαγμένη μείωσε το επίπεδο της. «Είναι μία σημαντική απώλεια μίας παίκτριας που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο χρόνος θα δείξει αν η Βουλιαγμένη έμεινε πίσω σε θέμα ποιότητας. Ζητούμενο για τις ελληνικές ομάδες είναι να εξελιχθούν νέα παιδιά και να διατηρηθεί το επίπεδο στη κορυφή».

 Ο Αντώνης Αρώνης, μάνατζερ της ΚΟΕ στο χώρο της υδατοσφαίρισης αναφέρθηκε στο νέο σύστημα πλέι οφ και πλέι- αουτ, που θα θεσπιστεί από τη φετινή αγωνιστική περίοδο: « Πρόκειται για ένα νέο σύστημα, το οποίο θεωρούμε ότι είναι πιο δίκαιο και ότι θα είναι μεγάλη καινοτομία για το χώρο, σε σχέση με κάποια κακώς κείμενα των προηγούμενων χρόνων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρωτάθλημα θα κυλήσει κατά το δυνατόν καλύτερα, με τη συνδρομή όλων μας».

Ο Γιώργος Κατσαρός, αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, τόνισε: «Η διαδικασία της κλήρωσης κύλησε σε καλό κλίμα. Από την πλευρά μας, αν και υπάρχουν προβλήματα, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις όσο μπορούμε γρηγορότερα. Θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά, εύχομαι να περάσει ανώδυνα. Το νέο σύστημα με πλέι- οφ και πλέι- άουτ είναι μια αναβάθμιση που ο χώρος μας χρειαζόταν και θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται και στην πράξη για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας».

Γρφαείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ