ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ανδρέας Βαζαίος

  19.08.2014 12:55       637

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Ικανοποιημένος αλλά και αποφασισμένος για το καλύτερο δυνατό στον ημιτελικό των 200μ μικτή ατομική εμφανίστηκε ο Ανδρέας Βαζαίος στις δηλώσεις του μετά την πρόκριση του με την 10η καλύτερη επίδοση, με χρόνο 2:01.17.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και ήθελα να πλησιάσω κι αν μπορούσα να ξεπεράσω το ρεκόρ μου (2:00.70). Μου βγήκε λίγο άγχος μέσα στην κούρσα, γιατί είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Πρέπει να πήγα αργά στο πρόσθιο, γιατί δεν βρήκα ρυθμό, και στο τέλος ένιωσα την κούραση. Πρέπει να κολυμπήσω πολύ πιο κάτω από το ρεκόρ μου, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσω την πρόκριση στον τελικό. Αλλά για αυτό ήρθα εδώ, για να ξεπεράσω τον εαυτό μου».

Ο Χρήστος Κατραντζής κολύμπησε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ στα 200μ ελεύθερο και μοιραία δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια θέση στους 16 και στον ημιτελικό του αγωνίσματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο ίδιος που με επίδοση 1:50.29 ήταν 4ος στη σειρά του και συνολικά 35ος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από την προσπάθεια του: ««Η κούρσα δεν πήγε όπως θα ήθελα, είχα στόχο να κάνω χρόνο κάτω από το ρεκόρ μου (1:49.68), δεν ξέρω, κουράστηκα αρκετά. Θέλω να δω την κούρσα και τα λάθη μου. Ήταν μια καλή ευκαιρία να κολυμπήσω γρήγορα, είχα μεγάλο συναγωνισμό, προσπάθησα να μείνω μαζί τους, στο τρίτο 50άρι έχασα έδαφος.  Τώρα έχω τα 100μ ελεύθερο, που είναι το καλό μου αγώνισμα, έχω μιάμιση ημέρα να προετοιμαστώ γι  αυτό»