ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ

Ανδρέας Βαζαίος: «Ανακούφιση»

  09.04.2020 08:45       1174

Ο Ανδρέας Βαζαίος αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα της χώρας για διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις της κλασικής κολύμβησης. Ένας πολυσύνθετος αθλητής που ήταν έτοιμος για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (άγνωστο εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο που τελικά μεταφέρθηκαν για το 2021. Ο Ανδρέας εκτιμά ότι η απόφαση για την μετάθεση της Ολυμπιάδας αποτέλεσε ανακούφιση για τον ίδιο και τους υπόλοιπους πρωταθλητές ανά την υφήλιο.

«Θεωρώ πως ήταν πολύ θετική η απόφαση της ΔΟΕ και της Ιαπωνικής επιτροπής να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021. Είναι τεράστια ανακούφιση για τους αθλητές να μπορέσουν να προετοιμαστούν με σωστές και υγιείς συνθήκες για το μεγάλο εορτασμό του αθλητισμού».

Οι συνθήκες πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους πρωταθλητές υψηλού επιπέδου. Όμως η «τρικυμία» της πανδημίας αργά ή γρήγορα θα κοπάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει. Τότε ο Ανδρέας πρέπει να είναι έτοιμος.

«Σίγουρα αυτό δημιούργησε αλλαγή στον προγραμματισμό μας αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Για το υπόλοιπο της χρονιάς προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω υγιής και να κρατήσω τη φυσική μου κατάσταση όσο γίνεται σε πιο υψηλά επίπεδα».

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει ο πλανήτης και φυσικά η ελληνική κοινωνία. Η μόνη ασφαλής λύση είναι η τήρηση των οδηγιών που δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

«Όλη η υφήλιος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Για την ώρα είναι σημαντικό να ακούμε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και να ακολουθουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών γιατρών- εκπροσώπων του κράτους, ώστε να προστατεψουμε τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» αποφαίνεται ο Έλληνας πρωταθλητής.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ