ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανδρέας Βαζαίος: «Προτεραιότητά μας είναι οι σκυταλοδρομίες»

  06.02.2024 13:29       946

Ο Ανδρέας Βαζαίος θα αγωνιστεί στο «Aspire Dome»η Ντόχα για 5η φορά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τις συμμετοχές του το 2015, 2017, 2019 και 2023. Έχει να παρουσιάσει δυο ένατες θέσεις, το 2017 στα 200μ μικτή ατομική και το 2023 με την ομάδα 4Χ100μ ελεύθερο. Ο πρωταθλητής μας έχει βάλεις τις…προτεραιότητές του, μιλώντας στην ιστοσελίδα τα Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Προτεραιότητα σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι να βοηθήσουμε τις σκυταλοδρομίες. Είναι αυτή η τελευταία μας ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να τα καταφέρουμε. Το μυαλό μας είναι κυρίως σε αυτό το κομμάτι, να πάρουμε το εισιτήριο για το Παρίσι. Ατομικά θα κυνηγήσω τα 200μ μικτή. Είναι το βασικό μου αγώνισμα, και εκεί θα ήθελα να εξασφαλίσω επίσης τη πρόκριση. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ, και με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στη προετοιμασία μας από το ευρωπαϊκό της 25άρας και μετά. Με καθαρό μυαλό, κάναμε καλή προετοιμασία για όλα τα αγωνίσματα. Να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε, να απολαύσουμε τη στιγμή». 

Ο Βαζαίος είναι «ψημένος» στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του υγρού στίβου αλλά η 20μελής αποστολή της κολύμβησης έχει και νέα μέλη. Αναφέρει: «Είναι πολύ ευχάριστο που αλλάζει τόσο έντονα η ομάδα, και έχουμε πιο μικρούς σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες. Αλλάζει η δυναμική της ομάδας. Το κλίμα γενικότερα είναι πάρα πολύ ευχάριστο, η ατμόσφαιρα επίσης, έβγαινε αυτό στις προπονήσεις μας στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε αυτή την αύρα της ομάδας να σε παρακινεί, να σε «πιέζει» για ακόμα καλύτερα».

Το μεγαλύτερο μέρος της κολυμβητικής αποστολής, θα βρεθεί στη Ντόχα στις 8/2.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος