ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Κανελλόπουλος

«Ανέλπιστα καλά»

  31.03.2015 15:31       1050

Είκοσι ένα μετάλλια κατέκτησε συνολικά η ελληνική αποστολή στις Πολυεθνείς συναντήσεις Εφήβων-Νεανίδων, που ολοκληρώθηκαν στη Νετάνια του Ισραήλ. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας συνολικά 386 βαθμούς, δείχνοντας ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική στα νέα ταλέντα της κολύμβησης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίλτος Κανελλόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη σημαντική εμπειρία και το θρίαμβο της ομάδας μας: «Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για τους κολυμβητές μας. Πολλά από τα παιδιά πήγαν ανέλπιστα καλά, καθώς ήταν ήδη φορτωμένοι από τους Χειμερινούς αγώνες και δεν είχαν χρόνο για προπόνηση. Οι χρόνοι τους κρίνονται πολύ ικανοποιητικοί για την εποχή, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αρκετά παιδιά έφτασαν κοντά σε όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού. Θα έχουμε μια ακόμα ευκαιρία, μέσω των Βαλκανικών αγώνων τον ερχόμενο μήνα στη Ρουμανία, να κυνηγήσουμε όρια για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, τον πρώτο μας στόχο για φέτος. Ως ομάδα πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή παρουσία, η πρώτη θέση αποδεικνύει ότι αυτή η γενιά των κολυμβητών μας είναι σε θέση για μεγάλα πράγματα».

Εκ των πρωταγωνιστριών των αγώνων, η Ηλέκτρα Λεμπλ, που κατέκτησε 6 μετάλλια, μίλησε για την πολύ πετυχημένη διοργάνωση και τους στόχους της: «Είμαι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου για την εποχή, καθώς δεν είχα πολύ χρόνο να ξεκουραστώ, προερχόμενη από πολλές διοργανώσεις. Νομίζω πώς πήγαμε πολύ καλά, ως ομάδα και ήμασταν ιδιαίτερα δεμένοι, κάτι το οποίο φάνηκε και τις θέσεις μας στις σκυτάλες. Προσωπικά, ίσως να ήθελα να έχω λίγο καλύτερους χρόνους, καθώς σκέφτομαι ήδη το Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης, αλλά θα έχω και άλλες ευκαιρίες γι' αυτό, αρχής γενομένης από τη Βαλκανιάδα τον ερχόμενο μήνα. Πολύ σημαντική είναι η επιτυχία μας, ως ελληνική αποστολή, είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε την πρώτη θέση σε μία διοργάνωση με πολύ καλό συναγωνισμό».

Πολύ καλή παρουσία είχε και η Ιωάννα Σαχά, η οποία έχασε για 40 εκατοστά του δευτερολέπτου, με την επίδοσή της στα 200μ ύπτιο, το όριο για Μπακού. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, για τη διοργάνωση τόνισε: «Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, η οποία τελείωσε με μια μεγάλη επιτυχία για εμάς, την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οργανωτικά αντιμετωπίσαμε πολύ καλές συνθήκες και ένα καινούριο κολυμβητήριο, ενώ από άποψη συναγωνισμού το επίπεδο ήταν υψηλό. Εγώ δεν κατάφερα για πολύ λίγο να πιάσω το όριο για Μπακού, θα υπάρχουν όμως και άλλες ευκαιρίες, με αρχικό στόχο τη Βαλκανιάδα της Ρουμανίας. Επικεντρώνομαι και στον άλλο μεγάλο στόχο για μένα, το όριο για το Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης. Η ΚΟΕ και η πολιτεία πρέπει να βοηθήσουν λίγο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συνέχεια στις καλές επιδόσεις όλων των κολυμβητών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ