ΤΕΧΝΙΚΗ / 27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

"Ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο η Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος"

  29.06.2019 23:28       1633

Συνέχισαν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στην τρίτη ημέρα του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών. Στις δηλώσεις τους οι μεταλλιούχοι τονίζουν ότι το άθλημα έχει ανέβει επίπεδο και το νέο αίμα δίνει ελπίδες για ένα λαμπρότερο μέλλον. Αναλυτικά, είπαν:

Κωνσταντίνος Δρυγούτης (χρυσό στα 400 μ. διπλά πέδιλα): “Είναι φανταστική η εμφάνιση γενικότερα της Εθνικής ομάδας, ανεβαίνουμε επίπεδο και μάλιστα με νέο αίμα. Η Τεχνική κολύμβηση συνεχίζει να χαρίζει διακρίσεις. Και έπεται συνέχεια, νομίζω, στην αυριανή τελευταία ημέρα στην πισίνα, αλλά και τη Δευτέρα στη λίμνη. Για μένα προσωπικά είναι η δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο άθλημα. Πέρυσι πήρα 4η και 5η θέση στο Παγκόσμιο. Φέτος, αυτά τα δύο χρυσά με πανελλήνια ρεκόρ είναι κάτι το τρομερό, κάτι φανταστικό για μένα. Δεν ξέρω πώς να εκφράσω τη χαρά μου, δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα όσα χρόνια κολυμπάω κλασική και Τεχνική κολύμβηση. Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν. Την ομοσπονδία, τον σύλλογό μου, την οικογένειά μου, τους προπονητές μου, τον κ. Φραγίσκο και τον κ. Δαλαμάγκα, όλο το τιμ που είναι από πίσω, τους φυσικοθεραπευτές μου, όλους”.

Χρήστος Μπόνιας (χρυσό στα 50 μ. διπλά πέδιλα): “Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχουμε μαζέψει εννέα μετάλλια και αυτό δείχνει ότι η Τεχνική κολύμβηση έχει ανέβει επίπεδο στην Ελλάδα. Εγώ είχα μεγάλο άγχος διότι είναι δύσκολο να μείνεις στην κορυφή. Πέτυχα τον στόχο είμαι πολύ χαρούμενος. Συνεχίζουμε".

Αναστάσιος Μυλωνάκης (Ασημένιο στα 50 μ. επιφάνεια): “Η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής γενικότερα είναι εντυπωσιακή, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και η διοργάνωση είναι τέλεια. Όλα πάνε πολύ καλά και έχουμε δύο μέρες ακόμα. Εγώ κατέκτησα το δεύτερο δικό μου μετάλλιο (πήρε ασημένιο έχει και χάλκινο), σε μια πολύ δύσκολη κούρσα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω και το χρυσό και γι’ αυτό συνεχίζουμε δυναμικά. Η Τεχνική Κολύμβηση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά, καθώς υπάρχει πολλή στήριξη από την ομοσπονδία και από τους συλλόγους, είμαστε πολύ καλά”.

Στέφανος Αντωνιάδης (χάλκινο στα 50 μ. διπλά πέδιλα): “Μπράβο σε όλη την Εθνική ομάδα. Αυτό που δικαιούμασταν από τα 100 το πήραμε σήμερα. Είμαι ποολύ ευχαριστημένος. Συγχαρητήρια και στον Χρήστο. Όλη ομάδα είναι δυνατή και έχει διαπρέψει. Συνεχίζουμε δυναμικά. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνέχεια και στη λίμνη”.

ΧΡΑΣΚΟΒΑ: “ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ”

Η Σλοβάκα Ζουζάνα Χρασκόβα που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 διπλά πέδιλα Γυναικών, δήλωσε: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εγώ έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Είμαι ευτυχισμένη. Αυτή είναι η τρίτη μου συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση και ελπίζω να καταφέρω να πάω και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής