ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Καλαϊτζογλίδης

«Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα»

  14.10.2014 15:41       935

Η νέα χρονιά ξεκίνησε και για την τεχνική κολύμβηση, με τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο του Υγρού Στίβου να επηρεάζουν και ένα άθλημα στο οποίο οι Έλληνες αθλητές διέπρεψαν, τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά της Κρήτης τον περασμένο Ιούνιο, όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών τον Ιούλιο στο Λινιάνο της Ιταλίας, με πολλά μετάλλια για τη χώρα μας και στις δύο διοργανώσεις.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδας στο άθλημα της τεχνικής  Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφέρθηκε στην έναρξη της προετοιμασίας και τις δεδομένες συνθήκες στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, που ταλαιπωρούν τους αθλητές: «Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο. Το άσχημο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 6 διαδρομές, στις οποίες προσπαθούμε να δουλέψουμε με 70-80 παιδιά. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού λόγω του ότι προπονούνται στις ίδιες διαδρομές πολλά παιδιά και λόγω της ταχύτητας του αθλήματος, οι αθλητές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο κολυμπάνε. Επιπλέον, προσπαθούμε να δούμε πως θα δουλέψουμε, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη θέρμανση του κολυμβητηρίου και όταν αρχίσουν τα πρώτα κρύα, θα είναι επικίνδυνο για τους κολυμβητές να προπονούνται. Για μας είναι μία από τα ίδια και αυτή η σαιζόν, καθώς τα προβλήματα παραμένουν και προβληματιζόμαστε για τη συνέχεια».

Τα νέα όρια για τους αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις θα είναι πιο δύσκολα, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Καλαϊτζογλιδης, κάτι το οποίο γίνεται καθώς το επίπεδο του αθλήματος έχει ανέβει πολύ: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ.Ξιάρχο και αποφασίστηκε, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα, ότι τα νέα όρια θα είναι πιο δύσκολα από τα περσινά. Πρέπει να εναρμονιστούμε με τα τωρινά δεδομένα, γιατί το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη ένα σκαλί παραπάνω. Είμαστε αισιόδοξοι και ενόψει των στόχων, που είναι το Παγκόσμιο Ανδρών- Γυναικών στην Κίνα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Νέων στο Βελιγράδι, γιατί είδαμε και ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλό υλικό, υπάρχει τεχνογνωσία, πολύ καλοί σωματειακοί προπονητές και όρεξη για δουλειά από τα παιδιά. Παρόλα αυτά, αυτή τη χρονιά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι η καλή παρουσία σε αυτές τις διοργανώσεις και η ακόμη καλύτερη συγκομιδή και συμμετοχή σε τελικούς».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαρίστησε και την ΚΟΕ  για τη βοήθεια που δίνει στο άθλημα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και τους ανθρώπους της, καθώς κάνουν ότι μπορούν για το άθλημα μας, με βάση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Ευελπιστούμε να υπάρξει και η απαραίτητη οικονομική βοήθεια και προς την ΚΟΕ, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται κάποιες υποχρεώσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ