ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ACROPOLIS SWIM OPEN 2023

Άννα Ντουντουνάκη: «Ευχαριστημένη από το ξεκίνημα, για κάτι καλό στο Παγκόσμιο…»

  05.05.2023 22:08       5489

Πρεμιέρα για την Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) στη φετινή περίοδο, νίκησε με 26.17 στα 50μ πεταλούδα: «Είμαι γενικά ευχαριστημένη από αυτό το πρώτο αγώνα μου», τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Συνέχισε: «Αποφάσισα φέτος να απέχω για μεγάλο διάστημα και να δώσω μεγάλη βάση στην προπόνηση. Με δεδομένη λοιπόν τη προπόνηση που έχω κάνει και στη φάση την οποία βρίσκομαι τώρα, είναι ένας καλός χρόνος. Αγωνίστηκα μετά από καιρό, ήταν και αναγνωριστική η πρωινή μου κούρσα, και γενικά μπαίνω σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς. Το ζητούμενο είναι να βγει καλά όλη η προετοιμασία προκειμένου να είμαι έτοιμη στη Φουκουόκα. Εκεί θέλω να δώ κάτι καλό…», είπε με νόημα.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ (ΠΑΟ) τερμάτισε δεύτερος στα 50μ, πεταλούδα με 23.68, πίσω από τον Μάικλ Άντριου. Τόνισε: «Υπήρχε πολύ έντονος συναγωνισμός. Είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια. Θέλω στο μίτινγκ να δω γενικότερα τη κατάσταση που βρίσκομαι, τί να διορθώσω, τυχόν λάθη, ώστε να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο. Η διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η βελτίωση».

Ο Δημήτρης Μάρκος (Καλαμάκι), κατέκτησε τη πρώτη θέση στα 800μ με 7:54.93. Δήλωσε πως «Έκανα ένα λάθος στη κούρσα, δεν έκανα την αλλαγή που ήθελα στο ρυθμό, με αυτή τη κούρσα κατάλαβα τη κατάσταση που βρίσκομαι και θα τα διορθώσω στη συνέχεια. Έχουν έρθει κορυφαίοι ξένοι αθλητές, βοηθάει πολύ αυτό στο συναγωνισμό, βλέπουν και οι μικροί αθλητές τόσο σπουδαίους πρωταθλητές. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Μεγάλος μου στόχος είναι να «πιάσω» το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων και να «κατέβω» στους χρόνους ώστε να πλησιάσω τους κορυφαίους του κόσμου».

Η Κάλια Αντωνίου, κορυφαία αθλήτρια της Κύπρου το 2022, επικράτησε στα 100μ ελεύθερο με 55.08: «Μόλις επέστρεψα από τις ΗΠΑ-είπε. Ήθελα να δω τη κατάσταση που βρίσκομαι. Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι καλό σημάδι ότι βρίσκομαι κοντά στους χρόνους μου». Πέρυσι, πήρε δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, ένα χρυσό στα 50μ. ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στη Βουδαπέστη έγινε η πρώτη αθλήτρια/ης από την Κύπρο που προκρίθηκε σε ημιτελικά, και μάλιστα δις, όπου ήταν 10η στα 50μ. ελεύθερο και 13η στα 100μ. ελεύθερο.   

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος