ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άννα Ντουντουνάκη: «Έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου»

  12.02.2024 19:39       2093

Η Άννα Ντουντουνάκη είναι 5η στον κόσμο και παρά την τεράστια αυτή επιτυχία σκέφτεται το ρεκόρ της που ήθελε να φτάσει, κάτι θετικό αν αναλογιστούμε ότι θα δουλέψει πιο σκληρά τους επόμενους μήνες για να το καταρρίψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας:

«Θα ακουστεί λίγο περίεργο αλλά πρώτη μου σκέψη ήταν το 57.62 γιατί δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου. Χαίρομαι προφανώς που είμαι πέμπτη στον κόσμο αυτή την στιγμή, αλλά ο στόχος μου για αυτήν την κούρσα ήταν εξαρχής ήταν να καταφέρω να φτάσω το ατομικό μου ρεκόρ (57.25) και δεν ήρθε αυτό που ήθελα. Είναι αισιόδοξο για αρχή της χρονιάς που ξεκίνησα με αυτόν τον χρόνο, αλλά από εκεί και πέρα είναι η αλήθεια ότι περίμενα να κάνω έναν γρηγορότερο χρόνο στον τελικό. Σίγουρα μου απορρόφησε αρκετή ενέργεια η πίεση που είχα χθες και στις δύο μου κούρσες, αλλά εντάξει δεν μπορώ ότι δεν είμαι ευχαριστημένη.

Είμαι μάλλον πολύ σκληρή με τον εαυτό μου αλλά όσο πιο πολύ δουλεύεις για κάτι και επενδύεις σε αυτό τόσο πιο πολλά περιμένεις και αυτή την στιγμή με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους για τον εαυτό μου. Χαίρομαι για την πέμπτη θέση, χαίρομαι που βρέθηκα σε έναν τελικό παγκοσμίου αλλά ήθελα έναν καλύτερο χρόνο. Σειρά έχει η σκυταλοδρομία και μετά το 50άρι πεταλούδα και σίγουρα το ότι έχω κάνει τρεις κούρσες εδώ με έχει βοηθήσει να εξοικειωθώ με το κλίμα των αγώνων και συνήθως είμαι πιο ήρεμη στο 50άρι».