ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΑΝΟ Αργυρούπολης και ΑΝΟ Γλυφάδας για τις επιτυχίες τους

  15.07.2012 15:28       1613

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το Ενιαίο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών που διεξήχθη στον κολυμβητικό χώρο του ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή περισσότερων από χιλίων (1027) κολυμβητών / τριών.

Από τις ομάδες που ξεχώρισαν πέρα από τον Εθνικό Πειραιά, ο οποίος πρώτευσε στη γενική βαθμολογία Εφήβων / Νεανίδων και των επιμέρους, ήταν κι εκείνες των ΑΝΟ Αργυρούπολης και ΑΝΟ Γλυφάδας. Οι προπονητές των δύο ομάδων μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις επιτυχίες και τους στόχους τους από εδώ και στο εξής.

Η ομάδα του ΑΝΟ Αργυρούπολης κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στα κορίτσια (Κορασίδες / Παγκορασίδες) και στη γενική βαθμολογία των age group, την 2η θέση στα αγόρια (Παίδες / Παμπαίδες) και την 3η στους Έφηβους. Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Κοζομπόλης, ανέφερε:

«Η εμφάνιση της ομάδας ήταν εξαιρετική, όπως και τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Αναδεικνύονται συνεχώς νέοι και ταλαντούχοι αθλητές, οι οποίοι πέρα από τη βαθμολογία τα πηγαίνουν πολύ καλά και σε διεθνές επίπεδο. Είχαμε μια εξαιρετική χρονιά σαν ομάδα, αν σκεφτεί κανείς τις επιτυχίες του Παναγιώτη Σαμιλίδη στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, του Ανδρέα Βαζαίου στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στην Αμβέρσα, και του Βαγγέλη Τσιραπίδη, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση προχθές στο Ευρωπαϊκό Εφήβων Μεγάλων Αποστάσεων, και είμαστε ακόμα σε αναμονή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι στόχοι μας τα τελευταία χρόνια είναι πάντα οι ίδιοι. Η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή και να αναδεικνύονται νέοι αθλητές με σκοπό διεθνείς διακρίσεις».

Αναφορικά με τα προβλήματα των κολυμβητηρίων: «Γενικά έχουμε μια καλή συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, επομένως δεν αντιμετωπίσαμε τόσο μεγάλα προβλήματα όπως συμβαίνει με άλλες ομάδες. Ευελπιστώ αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ώστε να υπάρχει μια ομαλή λειτουργία για να μπορούμε κι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας υπό σωστές συνθήκες».   

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας κατέκτησε την 1η θέση στα αγόρια (Παίδες / Παμπαίδες), την 2η θέση στη γενική βαθμολογία των age group και την 3η στα κορίτσια (Κορασίδες / Παγκορασίδες). Ο προπονητής της ομάδας Μίλτος Κανελλόπουλος δήλωσε:

«Νομίζω πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πέρσι η ομάδα μας ήταν 9η στη γενική βαθμολογία των age group. Φέτος καταφέραμε να πλησιάσουμε την πρώτη ομάδα, τον ΑΝΟ Αργυρούπολης, που βρίσκεται στην κορυφή εδώ και 5 χρόνια. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα αγόρια, αλλά το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι είχαμε πολύ καλές επιδόσεις και δύο Πανελλήνια ρεκόρ. Γενικά, όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της κολύμβησης: «Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Εμείς στον ΑΝΟ Γλυφάδας έχουμε πισίνα, ωστόσο αντιμετωπίζουμε ορισμένα προβλήματα που ευτυχώς ξεπερνιούνται. Παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν στο άθλημα, η εμφάνιση όλων των ομάδων ήταν πολύ ενθαρρυντική. Έγιναν πολλά ρεκόρ συγκριτικά με πέρσι και πιστεύω πως υπάρχουν ελπίδες. Η χώρα μας διαθέτει νέους και ταλαντούχους αθλητές που είναι σε θέση να συνεχίσουν την παράδοση στο άθλημά μας, αρκεί να υπάρχουν πισίνες. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση. Το αύριο της ελληνικής κολύμβησης είναι ελπιδοφόρο αρκεί να έχουμε το χώρο μας για να μπορούμε να προπονούμαστε. Από την πλευρά μου αισθάνομαι τυχερός στον ΑΝΟ Γλυφάδας, όπου οι συνθήκες είναι καλές. Εύχομαι όλες οι ομάδες να μπορούν να κάνουν το αυτονόητο, να δουλεύουν κάτω από κανονικές συνθήκες».

Τέλος, ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους και προσδοκίες της ομάδας του ΑΝΟ Γλυφάδας: «Στόχος μας είναι μέσα από σκληρή δουλειά να γίνουμε καλύτεροι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αυτοσκοπός μας θα είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα του χρόνου. Προτεραιότητά  μας είναι να έχουμε μια καλή ομάδα, με καλούς αθλητές και όλα τα υπόλοιπα έρχονται». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος