ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Μανώλης Σολανάκης

«Ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας δύσκολης χρονιάς»

  20.11.2012 14:09       874

Ένας από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς ήταν και ο Μανώλης Σολανάκης, ο οποίος βραβεύθηκε ως Rookie of the Year με 47 βαθμούς. Ο 18χρονος φουνταριστός, αμέσως μετά τη βράβευσή του, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή να βραβεύεσαι, ειδικά ως ο καλύτερος νέος αθλητής. Για μένα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βραβείο. Από τη μια νιώθεις ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι σου μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, από την άλλη είναι κάτι το οποίο σου ανοίγει ένα δρόμο για να ακολουθήσεις τους στόχους που έχεις θέσει. Ίσως είναι ένας δρόμος, ο οποίος ανοίγει για να ανεβάσω ακόμα περισσότερο τον πήχη».

Αναφορικά με το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσει ένας αθλητής σπουδές και πρωταθλητισμό, ο νεαρός πολίστας τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με το σχολείο.  Ο αθλητισμός είναι μια επιτυχία, όπως είναι και οι σπουδές. Χρειάζεται μια προετοιμασία για να φτάσεις ψηλά. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις δύο προετοιμασίες μαζί. Δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που έχουμε κάνει κάποιες επιτυχίες, τα κίνητρα έχουν εξαφανιστεί και τα νούμερα είναι εξευτελιστικά.  Πρόπερσι είχαμε βγει 2οι στον κόσμο και μας είχαν 25% μόνο, ενώ πριν από μία τετραετία ήταν 100%. Πραγματικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό και παρακαλούμε τους ανθρώπους της πολιτείας να μας βοηθήσουν».

Για τα όνειρα και τους μελλοντικούς του στόχους: «Σίγουρα οι  συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Ωστόσο, δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι, πρέπει να ευελπιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Οι στόχοι μου και τα όνειρα μου είναι  μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην προπόνηση να καταφέρω να φτάσω ψηλά, όπως έχουν καταφέρει αθλητές σαν τον Μαυρωτά και τον Γιώργο Αφρουδάκη και να καταφέρω να πάω στους Ολυμπιακούς. Αυτός είναι ο πιο ψηλός στόχος που έχω».

Στη φωτογραφία ο Μανώλης Σολανάκης (αριστερά) με τον Γιώργο Μαυρωτά και τον Αλέξανδρο Γούνα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος