ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

«Αντίδραση την κατάλληλη στιγμή»

  16.01.2016 17:22       1722

Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Δεν δυσκολεύτηκε σήμερα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας και να πάρει την νίκη με 28-3, παίρνοντας και τυπικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.

Μετά τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Σάκης Κεχαγιάς, αλλά και η διεθνής Αλεξάνδρα Ασημάκη προέβησαν σε δηλώσεις αναφορικά με την συνέχεια και το κρίσιμο χιαστί παιχνίδι, όπως και για τις φιλοδοξίες της ομάδας στο Βελιγράδι.

ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, στις δηλώσεις του τόνισε πως αυτό που προέχει πλέον για τις διεθνείς μας είναι το χιαστί παιχνίδι και πως η ομάδα του θα προετοιμαστεί κατάλληλα.

«Πάντα έχεις να πεις κάτι για ένα παιχνίδι, αλλά δεν έχεις να πεις πάρα πολλά για ένα παιχνίδι που κερδίζεις με μια τέτοια διαφορά γκολ, γιατί οι ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας εκ των πραγμάτων. Εμείς έχουμε μπροστά κάποια παιχνίδια για να προετοιμαστούμε, που το βασικό για εμάς είναι το χιαστί αγώνα. Το βασικό είναι να έχεις αντίδραση τη στιγμή που πρέπει. Πλέον έχουμε την αναμέτρηση με την Ολλανδία, ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου πάντα όλες οι αναμετρήσεις είναι σημαντικές. Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά και ακόμα καλύτερα, και μετά θα στοχεύσουμε στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ

Από την μεριά της, η διεθνής φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη στάθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η Εθνική μας στο Βελιγράδι και στην υπέρβαση που καλείται πλέον να κάνει στο χιαστί παιχνίδι.

«Εμείς αρχικά ήρθαμε με στόχο να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να έχουμε ένα πιο βατό χιαστί, γιατί αν παίρναμε μια καλύτερη κατάταξη στον όμιλο θα το είχαμε. Δεν τα καταφέραμε, πραγματοποιήσαμε κακές εμφανίσεις, η τελευταία μας εμφάνιση με τη Ρωσία ήταν δραματική. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το παιχνίδι που μετράει είναι το χιαστί. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Ιταλία και Ισπανία. Σίγουρα η ομάδα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να μπορέσει να ξεπεράσει και το ψυχολογικό κομμάτι της πολύ βαριάς ήττας από τη Ρωσία. Θα δοκιμαστούμε όλοι πιστεύω σε αυτό, θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα μου μπορεί να αντιδράσει και τελικά η έκβαση σε αυτό το Ευρωπαϊκό να είναι καλή, αλλά σίγουρα χρειάζεται την υπέρβαση από  όλους μας και εμείς για αυτό θα προσπαθήσουμε. Η υπέρβαση πρέπει κυρίως να γίνει στον ψυχολογικό τομέα. Οπότε εμείς ελπίζουμε σε αυτή τη νίκη κι όχι απλά ελπίζουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε. Το παιχνίδι με την Ολλανδία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιατί θα είμαστε τέταρτοι στον όμιλο ούτως ή άλλως, άρα προσανατολιζόμαστε στο χιαστί που θα είναι με έναν από τους δυο αυτούς αντιπάλους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ