ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Άντριτς, Βαμβακάρης, Γ. Αφρουδάκης για την κλήρωση

  05.05.2012 22:23       935

Αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά είναι άπαντες στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού Ντράγκαν Άντριτς,  του βοηθού του Κώστα Βαμβακάρη και του αρχηγού Γιώργου Αφρουδάκη. Αρκετά καλή χαρακτήρισαν την κλήρωση, ενώ έθεσαν ως πρώτο στόχο την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Ντράγκαν Άντριτς: "Να επικεντρωθούμε στην προετοιμασία μας"

«Για την Ιταλία, την Κροατία και την Ισπανία γνωρίζουμε αρκετά πράγματα. Για την Αυστραλία δεν έχουμε αρκετές γνώσεις και για το λόγο αυτό θα ψάξουμε να μάθουμε στοιχεία για αυτή. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να τερματίσουμε στην πρώτη 4αδα του ομίλου. Δεν είναι ένας εύκολος όμιλος. Σίγουρα ο άλλος έχει δυνατότερες ομάδες αλλά σε μία Ολυμπιάδα όλοι προετοιμάζονται και δουλεύουν σκληρά ώστε να είναι έτοιμοι.

«Η πρώτη θέση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Φαβορί είναι η Ιταλία και η Κροατία οι οποίες είναι πολύ δυνατές ομάδες. Στόχος μας είναι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε διοργάνωση που μετέχουμε. Στο Έντμοντον παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι σε σχέση με το Ευρωπαϊκό και στους Ολυμπιακούς θέλουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια και μετά βλέπουμε την θέση μας.

Το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε σχέση με το προολυμπιακό. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κι εκεί θα δούμε που μπορούμε να φθάσουμε. Πρώτος μας στόχος είναι η 4άδα και να περάσουμε στα προημιτελικά και μετά βλέπουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε από τώρα που θα τερματίσουμε, αλλά πως θα είμαστε σε κορυφαία φόρμα εκείνη την περίοδο. Άλλωστε δεν είναι μόνο στο χέρι μας, καθώς υπάρχουν πολύ καλές ομάδες».

Κώστας Βαμβακάρης: "Το 100% για να είμαστε έτοιμοι"

«Πρόκειται για μία αρκετά καλή κλήρωση. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η 8άδα και ο όμιλος στον οποίο κληρωθήκαμε μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και επειδή στον αθλητισμό όλα μετράνε, χωρίς τραυματισμούς. Στο Έντμοντον δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και θέλουμε να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε επίπεδο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι από 1η Ιουνίου που ξεκινάμε προετοιμασία θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να είμαστε έτοιμοι».

Ιταλία και Κροατία είναι τα φαβορί του ομίλου και είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους. Με τους Ισπανούς στα πρόσφατα παιχνίδια δείξαμε ότι είμαστε κοντά και για την Αυστραλία θα πρέπει πρώτα να μαζέψουμε πληροφορίες για να έχουμε μία σαφή εικόνα. Ίσως να είναι και καλό που το πρώτο παιχνίδι είναι κόντρα στην Ιταλία, καθώς θα μπορέσουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Στον άλλον όμιλο οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Η Σερβία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο είναι εκ των φαβορί της διοργάνωσης μαζί με την Ιταλία. Αυτές οι τρεις, μαζί με τις ΗΠΑ θεωρώ πως θα περάσουν από τον όμιλο και μία από αυτές θα αντιμετωπίσουμε στο χιαστί παιχνίδι».

Γιώργος Αφρουδάκης: "Ακόμα καλύτεροι στο Λονδίνο"

«Άν και είναι νωρίς για να κρίνουμε, ήταν μία καλή κλήρωση. Στόχος μας είναι να μπούμε στην πρώτη 4άδα του ομίλου, να περάσουμε στην 8άδα και από κει και πέρα ό, τι προκύψει. Ο όμιλος μας δίνει την ευκαιρία με 2 νίκες να πάρουμε την πρόκριση για το χιαστί παιχνίδι.

Όπως είπα ο πρώτος μας στόχος είναι η 8αδα, οπότε η κλήρωση μας βοηθάει να πετύχουμε αυτό το στόχο. Το χιαστί παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο στους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς και οι δύο μπαίνουν αποφασισμένοι για τη νίκη. Πάντως, είναι νωρίς  να μιλήσουμε για τον άλλον όμιλο. Θα ήταν καλύτερο να το κάνουμε στο Λονδίνο όταν θα έχουμε δει την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων.

«Η εθνική είχε μείνει πίσω τα τελευταία 3 χρόνια, οπότε είναι δύσκολο να μιλάμε για κάποιο μετάλλιο ή κάποια διάκριση. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε διοργάνωση και στο Έντμοντον αναγνωρίστηκε από όλους η προσπάθειά μας. Είναι καλό να συμμετέχουμε ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις και στο Λονδίνο θέλουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος