ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Νίκος Δεληγιάννης

«Απαγορεύεται η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης»

  21.11.2012 12:29       868

Με αφορμή την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο, o Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει  εκτός έδρας την κροατική Γιουνγκ. Για τον επικείμενο αγώνα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ o αρχηγός και τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» Νίκος Δεληγιάννης.

«Η Γιουνγκ είναι μια πλήρης ομάδα, με βαθύ και ακριβό ρόστερ. Στόχος της είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα όμως δεν έχει την ομοιογένεια που χρειάζονται ομάδες με τόσο υψηλούς στόχους. Βέβαια, μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι, καθώς το ατομικό στοιχείο της είναι εξαιρετικό. Μπορεί να κάνει ένα ή δυο ξεσπάσματα σε κάθε αγώνα και να επικρατήσει. Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε μια καινούρια προσπάθεια για την επαναφορά στην κορυφή. Προσπαθούμε με σωστό τρόπο, μέσω της ομαδικής δουλειάς και με κύριο συστατικό την αμυντική μας τακτική, να κρατάμε χαμηλά σκορ. Ειδικότερα όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Γιουνγκ», δήλωσε για τις αδυναμίες της κροατικής ομάδας και τα σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού. 

Όσον αφορά την έλλειψη συγκέντρωσης, που παραλίγο να κοστίσει την επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα, ο 36χρονος διεθνής του Ολυμπιακού τόνισε: «Φαινόμενα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης είναι φυσιολογικά, επειδή είμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι τέτοιο, όμως, στην Κροατία είναι απαγορευτικό και με τίποτα δε θα θέλαμε να συμβεί, μια που στόχος είναι η νίκη. Στο  παρελθόν έχει ξαναγίνει, όταν πάλι απέναντι στη Γιουνγκ υπήρξε ένα νεκρό διάστημα τριών λεπτών, όπου σημείωσαν τέσσερα γκολ. Και ήταν και προημιτελικός!».

Ο Νίκος Δεληγιάννης αναφέρθηκε, επίσης, σ τις τελευταίες εμφανίσεις του και την πρόσφατη δήλωσή του ότι απολαμβάνει το πόλο περισσότερο από ποτέ, λέγοντας: «Είναι σίγουρα η πιο ώριμη στιγμή της καριέρας μου, δεν ξέρω όμως αν είναι και η καλύτερη», ενώ  όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, πιστεύει ότι ο τερματοφύλακας από μόνος του δεν μπορεί να «κατεβάσει» ρολά και ότι όλα είναι θέμα ομαδικής λειτουργίας: «Αν η καθαρίστρια σ' ένα κτίριο είναι η καλύτερη και οι άλλοι πετάνε τα τσιγάρα τους κάτω συνεχώς, το κτίριο θα είναι βρόμικο. Όλα κρίνονται από την ομαδική αμυντική λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού σχολίασε τη διοικητική κίνηση της Γιουνγκ να τοποθετήσει το χορηγό της ομάδας, στις πλάτες των παικτών με ένα είδος ζωγραφιάς: «Είναι πολύ καλή κίνηση, αφού ως αθλητές του υγρού στίβου δε φοράμε ούτε φανέλες ούτε σορτσάκια, ώστε να υπάρχει άλλος τρόπος διαφήμισης χορηγών. Αν είναι και καλαίσθητο το αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος