ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιάννης Φράγκος

«Απαρχή για νέες επιτυχίες»

  04.09.2014 13:58       579

Η κατάληψη της 5ης θέσης από την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών που διεξήχθη στην Τιφλίδα της Γεωργίας αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, δείχνοντας το μέλλον που υπάρχει στη χώρα μας στο άθλημα, με  παιδιά που θα είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές της Εθνικής ομάδας ανδρών.

Ο δρόμος για την επιτυχία αυτή δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα, καθώς η ομάδα των Σάκη Κεχαγιά και Γιάννη Φράγκου γνώρισε μια σοκαριστική ήττα στον προημιτελικό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, με 12-0. Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, αντιμετώπισε στους δύο επόμενους αγώνες την Ισπανία και το Μαυροβούνιο, παραδοσιακές δυνάμεις στο άθλημα και κατάφερε να πλασαριστεί σε μία πολύ καλή θέση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά, Γιάννης Φράγκος, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης και την επιστροφή των διεθνών μας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την παρουσία της Εθνικής ομάδας Νέων σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη συνολική πορεία της ομάδας: « Μετά από μια σκληρή και επίπονη προετοιμασία ανταμειφθήκαν οι κόποι των παιδιών, των προπονητών και της ΚΟΕ με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Σερβία, η εικόνα μας ήταν εξαιρετική τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και έξω από αυτούς. Η ομάδα μας ήταν προσηλωμένη στο στόχο της και παρά το άσχημο αποτέλεσμα με τη Σερβία, μπόρεσε να σταθεί και να μείνει όρθια παίζοντας απέναντι στη χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι, το Μαυροβούνιο και την ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία πριν από 15 μέρες στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο στα πέναλτι, κερδίζοντας και τις δύο ομάδες. Η 5η θέση αποτελεί για εμάς επιτυχία και μας δίνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο που ήταν ένας από τους στόχους μας πριν το Ευρωπαϊκό».

Ο Χιώτης τεχνικός εξήρε την άριστη συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σάκη Κεχαγιά αλλά και με τους διεθνείς υδατοσφαιριστές, θεωρώντας το καλό κλίμα στην ομάδα σημαντικό παράγοντα της επιτυχίας που ήρθε για την Ελλάδα: «Ο Σάκης Κεχαγιάς, ακούραστος και δημιουργικός, παρόλη την τρίμηνη προετοιμασία με την Εθνική ομάδα ανδρών έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην προετοιμασία και αυτής της ομάδας. Η συνεργασία μας έως και το τέλος των επίσημων αγώνων απέδωσε καρπούς. Διαλέξαμε το δρόμο της καθημερινής και σκληρής δουλειάς, σε συνθήκες που είναι γνωστές σε όλους, κρατώντας ενεργούς και συγκεντρωμένους τους παίκτες μας. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΚΟΕ για τη βοήθεια που μας έδωσαν. Ελπίζουμε η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  να αποτελέσει απαρχή για νέες επιτυχίες».  

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ