ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Α' ΦΑΣΗ

Απέδρασε με το διπλό από τον Πειραιά ο Πανιώνιος, 15-12 τον Εθνικό και βλέπει Παρτιζάν

  10.12.2022 16:29       691

Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά βρήκε τελικά τις λύσεις και απέδρασε με το πολύτιμο "διπλό" από το Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά ο Πανιώνιος, που νίκησε με 15-12 τον Εθνικό, για την 11η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Οι Νεοσμυρνιώτες κρατούν, έτσι, γερά τη 2η θέση στη βαθμολογία του Ομίλου (27 β.) και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη ρεβάνς της φάσης των "16" του Euro Cup κόντρα στην Παρτιζάν (Τετάρτη 14/12 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης). Ο Εθνικός έμεινε στους 12 β. και έχει πλέον παρέα στην 5η θέση τον Υδραϊκό.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, με τον Πανιώνιο να έχει προβάδισμα «βραχείας κεφαλής», χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει. Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 7-6. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν μετά τα μισά του τελευταίου οκταλέπτου της αναμέτρησης, εκεί όπου οι παίκτες του Κώστα Δήμου κατάφεραν και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, μπλοκάροντας παράλληλα τα επιθετικά ατού των αντιπάλων. Κορυφαίος σκόρερ για τους νικητές ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας με 5 γκολ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12-15

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-5, 3-3, 3-5.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Δροσόπουλος, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 2, Μπέτο 4, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος 3, Λαδάς, Ζωγράφος, Βαλλιανάτος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάντζε 2, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Γούνας 5, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Μπαγιούμι.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Βασιλείου

Αλυτάρχης: Δήμητρα Ασιλιάν

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής