ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ18

Απέναντι στην Αυστραλία η Eθνική μας για την είσοδο στη τετράδα- Δηλώσεις

  19.09.2024 13:25       1702

Η Αυστραλία θα είναι η αντίπαλος της Eθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης νεανίδων Κ18 στον προημιτελικό αγώνα που θα δώσει στη νικήτρια ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη πόλη Τσενγκτού στη Κίνα

Λίγο νωρίτερα, η Αυστραλία επικράτησε 12-10 του Ισραήλ (2-3, 5-2, 3-2, 2-3) στο «χιαστί» παιχνίδι και πέρασε στην οκτάδα.

H Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση Ελλάδα-Αυστραλία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 20/9 στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Σκόραραν για την Αυστραλία οι: Στέφενς 3, Πίτμαν 2, Ντιγκιαντομένικο 2, Χιουζ 1, Νταν 1, Ίζαακ 1, Ποτς 1, Ντέλι 1.

Ελλάδα και Αυστραλία έκαναν κοινή προετοιμασία λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο πλαίσιο αυτό διεξήχθησαν δυο φιλικές αναμετρήσεις: Η Ελλάδα επικράτησε 11-10 στα πέναλτυ στον πρώτο αγώνα και 12-5 στο δεύτερο.

Η Νεφέλη Κοβάτσεβιτς μιλώντας στη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας επεσήμανε: «Έχουμε παίξει τρία δυνατά παιχνίδια στον όμιλο, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά και περιμένουμε τα αποτελέσματα για να μάθουμε τον αντίπαλο μας (δεν είχε διεξαχθεί η αναμέτρηση Αυστραλία-Ισραήλ). Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσει η ομάδα όσο το δυνατόν υψηλότερα».

Οι τέσσερις προημιτελικοί είναι: Ολλανδία-ΗΠΑ, Αυστραλία-Ελλάδα, Ισπανία- Νέα Ζηλανδία/Κίνα, Ιταλία-Ουγγαρία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος