ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Απέναντι στην Ισπανία στον «μικρό» τελικό η Ελλάδα

  14.02.2024 18:41       715

Πάμε για το χάλκινο μετάλλιο! 

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς η Ουγγαρία στα πέναλτι ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο με τελικό σκορ 13-11 (9-9 κ.δ). 

Μετά τον ημιτελικό, οι Ελληνίδες διεθνείς ξέσπασαν σε δάκρυα, απόρροια της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν για ακόμη μια φορά, ωστόσο οφείλουν να ανασυνταχθούν, καθώς στις 16 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 το πρωί θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, με φόντο το χάλκινο μετάλλιο. 

Πρώτος ημιτελικός ΗΠΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 11-9

Επιστροφή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για την πιο πετυχημένη Εθνική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι ΗΠΑ θα βρίσκονται ξανά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς επικράτησαν στον πρώτο χρονικά ημιτελικό με σκορ 0-0. Από πολύ νωρίς, οι αθλήτριες του Άνταμ Κρικόριαν έθεσαν τον ρυθμό του αγώνα και παρά τις προσπάθειες της Ισπανίας να διαφοροποιήσει τα δεδομένα, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που τις στέλνει στον τελικό της διοργάνωσης στη Ντόχα. Από την άλλη, η Ισπανία, μετά το ασημένιο μετάλλιο στη Φουκουόκα, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό κόντρα στην Ελλάδα.

Αγώνες για τις θέσεις 5-8 

Πρώτη χρονικά αναμέτρηση αυτή της Αυστραλίας με τον Καναδά, με τα «Καγκουρό» να κατακτούν τη νίκη με σκορ 10-8 και θα διεκδικήσουν την 5η θέση σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντίπαλος της Αυστραλίας, θα είναι η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση, η οποία ύστερα από δύο χρυσά, στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα και στο Πανευρωπαϊκό του Αϊνχόφεν, έμεινε εκτός τετράδας. Οι «Οράνιε» αντέδρασαν εξαιρετικά και πήραν μια άνετη νίκη επί της Ιταλίας με σκορ 10-5.

Τέλος, Ιταλία και Καναδάς, θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-8, σε μια άκρως κομβική αναμέτρηση, καθώς είναι η τελευταία τους ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η νικήτρια του εν λόγω αγώνα προκρίνεται για το Παρίσι.