ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Κρίστιαν Γκολομέεβ: «Πίστευα στο μετάλλιο». Επιστρέφει την Τρίτη 30/7 στις 13.30

  27.07.2019 17:23       1680

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κολυμβητές παγκοσμίως, τερματίζοντας στη 2η θέση στον τελικό των 50μ ελεύθερο, με 21.45 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της. Το χρυσό πήρε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, ενώ ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τερμάτισε, επίσης, σε χρόνο 21.45 και βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Γκολομέεβ.

Μετά την επιτυχία του, ο Έλληνας κολυμβητής μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αναφέροντας τα εξής: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα από πολλές απόψεις, με πολυ ένταση, αλλά πίστευα στο μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μου σε αυτήν την διαδρομή. Πρώτα και κύρια την οικογένεια μου και τους προπονητές μου, την υποστηρικτή εταιρεία «Stoiximan.gr», που με στηρίζει στη διαδρομή μου για το Τόκιο, την «team Speedo», που από φέτος είναι μαζί μου, την ομάδα μου, Εθνικό Πειραιά και γενικά όσους πίστευαν και πιστεύουν σε μένα, σε αυτή την πολυετή προσπάθεια. Εύχομαι να είμαι υγειής και θα προσπαθήσω να μείνω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Με τη σειρά του, ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Πρώτη χρόνια που η προετοιμασία έγινε εντός Ελλάδος για τον Κρίστιαν και υπήρχε η περίοδος που έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια άλλη καθημερινότητα. Από τη στιγμή που λύσαμε τα περισσότερα προβλήματα, μπήκαμε στον καθορισμό των στόχων. Ο Κρίστιαν ήταν απόλυτος, λέγοντας «πάμε για το μετάλλιο», οπότε έπρεπε να παίξουμε και με αυτήν την παράμετρο της ψυχολογικής πίεσης.
Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος.
Θέλω από μέρους μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το σύλλογό μου, που με διευκόλυνε, αλλά και την οικογένεια μου που με υποστήριξε σε αυτήν την απαιτητική προσπάθεια».

Η Ελληνική αποστολή, με τον ασημένιο Παγκόσμιο πρωταθλητή, επιστρέφει την Τρίτη (30/7) στις 13.30 από Άμπου Ντάμπι με Etihad.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.