ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Από χιαστί η πρόκριση στα προημιτελικά για την Εθνική - 3η στην τριπλή ισοβαθμία στον Όμιλο, οι Ούγγροι νίκησαν τους Ιταλούς 10-5

  08.01.2024 21:26       1545

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών θα διεκδικήσει τελικά μέσω των χιαστί - πλέι οφ την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξενείται στην Κροατία. Και αυτό γιατί η Ουγγαρία νίκησε με 10-5 την Ιταλία στο τελευταίο ματς της 3ης αγωνιστικής του Β' Ομίλου.

Έτσι, λοιπόν, στην τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Όμιλο, ευνοημένες ήταν η Ουγγαρία -αν και ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 10-8- κσι η Ιταλία -που είχε νικήσει 15-8 την Ελλάδα. Η Ουγγαρία, ως 1η τελικά και η Ιταλία ως 2η, πέρασαν απευθείας στα προημιτελικά, αφήνοντας 3η την Ελλάδα.

Στο παιχνίδι με την Ιταλία, η ομάδα του Ζολτ Βάργκα επέβαλλε τον ρυθμό της από το δεύτερο οκτάλεπτο και με... αιχμή του δόρατος τον Φέκετε έφθασε σε μια σημαντική επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 3-0, 4-3, 3-1.

Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει, πλέον, τη δεύτερη του Δ' Ομίλου, δηλαδή μία εκ των Ολλανδία ή Σλοβακία στον αγώνα των πλέι οφ (Πέμπτη 11/1, 20:00) με φόντο τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Τελική βαθμολογία του Β' Ομίλου:

1. Ουγγαρία 6

2. Ιταλία 6

3. Ελλάδα 6

4. Γεωργία 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής