ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ ΚΑΖΑΝ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αποκλεισμός από τον τελικό για Δημητριάδη, 11ος στον κόσμο στα 200μ πεταλούδα

  04.08.2015 19:27       1341

ΦΩΤΟ: Ο εκπληκτικός για μία ακόμη φορά Στέφανος Δημητριάδης

Παρά την εκπληκτική του προσπάθεια, ο Στέφανος Δημητριάδης δε κατάφερε να προκριθεί στον αυριανό τελικό των 200μ πεταλούδα στο πλαίσιο του 16ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου του Καζάν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μας, μετά και την πρωινή υπερπροσπάθεια ήταν 11ος, με επίδοση 1:56.31, καταλαμβάνοντας πάντως μια τιμητική θέση, συναγωνιζόμενος τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο και δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Δημητριάδης και στη δεύτερη σημερινή του κούρσα κολύμπησε κάτω από την επίδοση που είχε πετύχει ο Γιάννης Δρυμωνάκος το 2007 και την οποία κατέρριψε στον πρωϊνό προκριματικό, κολυμπώντας σε 1:56.23.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=00010F0200FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&day=3

«Μπορούσα να μπω τελικό»

Ο Στέφανος Δημητριάδης ήταν εντυπωσιακός τη σημερινή τρίτη ημέρα του κολυμβητικού προγράμματος στο 16ου Παγκόσμιο πρωταθλήμα Υγρού Στίβου του Καζάν. Κατόρθωσε να μπει στον ημιτελικό των 200μ πεταλούδα με μια σπουδαία επίδοση (1:56.23) στον προκριματικό, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου, που κρατούσε από το 2007. Ο 26χρονος κολυμβητής δε κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, με την επίδοσή του 1:56.31 στον απογευματινό ημιτελικό, αλλά κατέλαβε την 11η θέση στον κόσμο, μια πολύ σπουδαία επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση. Ο ίδιος, εμφανώς ικανοποιημένος από την απόδοσή του μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις δύο κούρσες  που του χάρισαν μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου:

 «Ήταν μέσα στις δυνατότητές μου και μπορούσα να πετύχω καλύτερο χρόνο, αλλά όταν κάνεις ρεκόρ στα προκριματικά, εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Νομίζω ότι η παρουσία μου ήταν πολύ θετική, ήρθα στο Καζάν με προϋποθέσεις πρόκρισης, καθώς  οι καλές εμφανίσεις είχαν προηγηθεί σε όλη τη φετινή χρονιά, με επιστέγασμα τη σημερινή μου παρουσία. Είχα σαν μεγάλο όνειρο να μπω στον τελικό, στόχος που ήταν εφικτός, αλλά δε συγχωρούνται ορισμένα λάθη, σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως η εκκίνηση που έκανα σήμερα. Η εκκίνηση αυτή μου στέρησε το δικαίωμα να μπω στον τελικό. Υπήρξε μεγάλη κόπωση από την υπερπροσπάθειά μου το πρωί, είμαι όμως ευχαριστημένος  γιατί έδειξα συνέπεια στους χρόνους μου. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να διακριθώ στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά η 11η θέση στον κόσμο μου δίνει την αισιοδοξία ότι εκεί μπορώ να φτάσω σε έναν τελικό».

Μιλώντας  για τους ανθρώπους που τον στήριξαν σε αυτή του την προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής υποστήριξε: «Η συνεργασία με τον προπονητή μου, κ. Τάσο Καράμπελα ήταν άψογη. Είχαμε βάλει ως στόχο το Πανελλήνιο ρεκόρ και τα καταφέραμε. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη. Η ΚΟΕ επιπλέον βοήθησε όσο μπορούσε, αλλά οι απαιτήσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο  δε μπορούν να καλυφθούν, χωρίς την παρουσία και τη στήριξη κάποιων χορηγών. Αυτό θεωρώ ότι μας έλειψε σημαντικά. Με τη νέα σεζόν ελπίζω να υπάρξει αυτή η βοήθεια, την οποία η ελληνική κολύμβηση έχει ανάγκη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ