ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Απολαύσαμε τον τελικό αφού μας είχε φύγει το βάρος...»

  11.02.2024 22:45       1201

Πρώτη μέρα για την κολύμβηση και πρώτη ελληνική παρουσία σε τελικό.

Μάλιστα η ομάδα μας στη 4Χ100μ ελεύθερο των Ανδρέα Βαζαίου, Στέργιου Μπίλα, Απόστολου Χρήστου και Κρίστιαν Γκολομέεβ κατέκτησε την 6η θέση και έδειξε με την παρουσία της ότι θα κυνηγήσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην Πόλη του Φωτός, καθώς από τους προκριματικούς πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βαζαίος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από το πρωί, καθώς πρώτος στόχος ήταν να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την θέση μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε από εκεί και μετά, έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος και πέσαμε στον τελικό, όπου μπορέσαμε να το απολαύσουμε, γιατί είναι ένας ιστορικός τελικός και τον κυνηγάμε πάρα πολύ καιρό. Είναι μία σκυταλοδρομία που έχει δείξει πολλά, θα είναι η 3η μας συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι το πρόσημο είναι πολύ θετικό».

Μπίλας: «Η 6η θέση σίγουρα μας δίνει κίνητρο για αυτήν την σκυτάλη και τώρα στόχος μας είναι ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το πρωί δείξαμε ότι θέλαμε να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς και να έχουμε συμμετοχή στον τελικό. Σήμερα το απόγευμα το διασκεδάσαμε, ήταν πολύ όμορφο που αγωνιστήκαμε σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και μας δίνει κίνητρο για την συνέχεια».

Χρήστου: «Σήμερα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να καταρρίψουμε το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά η διαφορά με το 2021 ήταν ότι κολύμπησα λίγο πιο αργά. Οπότε θεωρώ ότι αν κολυμπούσα λίγο πιο γρήγορα, που αυτός ήταν ο στόχος αλλά δεν τα κατάφερα, τότε σίγουρα θα είχαμε πανελλήνιο ρεκόρ. Όμως πετύχαμε δύο στόχους που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και στον τελικό».

Γκολομέεβ: «Πήγαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πετύχαμε τους στόχους μας. Η σκυτάλη θα πάει Ολυμπιακούς και είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και ήμασταν πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, σίγουρα θα θέλαμε να το σπάσουμε αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε για τα επόμενα».