ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Οικονόμου

«Απόλυτα επιτυχημένη παρουσία»

  26.01.2016 13:19       1127

Ο Άκης Οικονόμου, ο προπονητής που συνόδευσε την αποστολή των κολυμβητών και των κολυμβητριών μας στο μίτινγκ της Αμβέρσα, όπου οι Έλληνες αθλητές προετοιμάστηκαν για τις υποχρεώσεις τους στο 2016, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την παρουσία των αθλητών στην συγκεκριμένη διοργάνωση, υποστηρίζοντας:

«Νομίζω ότι για το χρονικό διάστημα που διανύουμε και για τους στόχους των παιδιών, η παρουσία τους ήταν απόλυτα πετυχημένη. Ο Στέφανος Δημητριάδης, που έπιασε πρώτος τα όρια για την Ολυμπιάδα και τώρα προετοιμάζεται για αυτήν, πέτυχε χρόνους στο πλαίσιο μιας προπαρασκευής που κάνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι χαρακτηριστικό ότι θα μείνει για κάποιες μέρες ακόμη στο Βέλγιο προκειμένου να κάνει κοινή προετοιμασία με έναν σπουδαίο Βέλγο κολυμβητή με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Τα δύο κορίτσια, η Ιωάννα Σαχά και η Κριστέλ Βουρνά πέτυχαν τους στόχους τους, που ήταν τα όρια. Η Βουρνά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, ενώ η Σαχά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων».

Σε ότι αφορά τον Κριστιάν Γκολομέεφ, τον οποίο επίσης προπονεί, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Πρωταρχικός στόχος είναι να λάβει ο Κριστιάν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Μάιο στο Λονδίνο και ο μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στα 50μ. ελεύθερο. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου τα πάει εξαιρετικά, ψάχνει για αγώνες και διοργανώσεις στην Ευρώπη σε 50άρα πισίνα (σε μέτρα και όχι σε γιάρδες, όπως είναι στις ΗΠΑ) και θεωρώ πως θα έρθει στην Ελλάδα για την προετοιμασία του και για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεκδικώντας την πρόκριση στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ