ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ»/ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Απόλυτη επιτυχία

  20.07.2015 15:16       1240

Άκρως επιτυχημένη διοργάνωση χαρακτηρίζεται το Θέτις Καπ, που ολοκληρώθηκε χθες στο Καρπενήσι, με την Εθνική μας ομάδα να κατακτά τη δεύτερη θέση

Είναι στοίχημα στις τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας να διεξαγόνται επιτυχημένες διοργανώσεις  στο χώρο του ναυταθλητισμού, που παρά τις αντιξοότητες επιμένει και δικαιώνεται, χαρίζοντας διακρίσεις στη χώρα μας.

Το «Θέτις Καπ» που ολοκληρώθηκε χθες  στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Καρπενησίου, ήταν προϊόν της συνεργασίας της ΚΟΕ, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο της Ευρυτανικής πόλης και τον Κολυμβητικό Όμιλο Καρπενησίου, του οποίου οι παράγοντες στάθηκαν πραγματικοί αρωγοί τόσο στη φιλοξενία, όσο και στην υποστήριξη των αποστολών που βρέθηκαν εκεί.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών της χώρας μας, η Ρωσία, στην οποία ήδη χτυπά η καρδιά του Υγρού Στίβου με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν, η Κίνα του μεγάλου Αμερικανού Ρίκο Αζεβέδο και η Ιταλία ήταν οι τέσσερις ομάδες, υπερδυνάμεις της διεθνούς υδατοσφαίρισης, που αγωνίστηκαν στη σημαντική διοργάνωση, με τους προπονητές τους να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της μεγάλης γιορτής του πόλο που θα καθηλώσει τους απανταχού φίλους του αθλήματος.

Ο κόσμος που κατέκλυσε το κολυμβητήριο του Καρπενησίου, προκειμένου να χειροκροτήσει τις προσπάθειες κορυφαίων αθλητριών των τεσσάρων χωρών είδε αγώνες υψηλού επιπέδου, άρτια οργάνωση, ετοιμότητα και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια από τους ανθρώπους που δούλεψαν για να στεφθεί η διοργάνωση από απόλυτη επιτυχία.

Αυτό αποτυπώνεται και στα λόγια των συντελεστών και των πρωταγωνιστών, που μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μετά την ολοκλήρωσή της διοργάνωσης. Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός, που παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια σημείωσε: «Ήταν μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, που μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Οι συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων της ΚΟΕ, από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο και τον ΚΟΚ, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να δούμε μια αξιοζήλευτη διοργάνωση, τη δεύτερη για το Καρπενήσι μετά το επιτυχημένο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά, τον Κώστα Μπακογιάννη για την πολύτιμή αρωγή του, το Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Σουλιώτη και τον αντιδήμαρχο κ. Λάππα, τον κ. Κώστα Νικόπουλο, πρόεδρο του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου αλλά και όλους εκείνους τους ανθρώπους που βοήθησαν ο καθένας από το πόστο του, ώστε να στηθεί ακόμα ένα αξιέπαινο αθλητικό γεγονός, σε ένα κολυμβητήριο- κόσμημα, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις. Αυτό που μετράει είναι ότι το Καρπενήσι μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό σύμμαχό μας, με τις αποστολές να είναι απόλυτα ευχαριστημένες από τη φιλοξενία και τις οργανωτικές συνθήκες. Συγχαρητήρια σε όλους».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός και ο πρόεδρος του ΚΟΚ, κ. Κώστας Νικόπουλος

Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κλεομένης Λάππας, από την πλευρά του τόνισε: «Τον περασμένο Μάιο, το Καρπενήσι κατάφερε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη γιορτή, το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Βλέπουμε αυτή τη διοργάνωση ως τη συνέχεια αυτού που έχουμε ξεκινήσει σε αγαστή συνεργασία με την ΚΟΕ, την καθιέρωση της πόλης μας, ως χώρο υποδοχής μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Το «Θέτις Καπ» ήταν μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, ενώ ο τουρισμός που όλοι θέλουμε να είναι ζωντανός στην περιοχή, είναι σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης, ήδη με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι το κολυμβητήριό μας, που ήδη υποδέχτηκε δύο σημαντικά αθλητικά ραντεβού θα αναμορφωθεί, αρχής γενομένης από τις εργασίες συντήρησης που ξεκινούν άμεσα. Ο αθλητισμός για εμάς είναι η αρχή της παιδείας και του πολιτισμού και φροντίζουμε οι χαρακτήρες που διαπλάθονται, να εμπεριέχουν της αξίες του. Δίνουμε ραντεβού το Σεπτέμβρη, καθώς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που θα μας ανατεθεί».

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, το ασημένιο η Ελλάδα. Στη φωτογραφία διακρίνεται το Κύπελλο της διοργάνωσης, όπως και η πλακέτα για την καλύτερη παίκτρια (Αλεξάνδρα Ασημάκη), την πρώτη σκόρερ (Αντιγόνη Ρουμπέση) και την καλύτερη τερματοφύλακα (Άννα Καρνάουκ, Ρωσία)

Ο πρόεδρος του ΚΟΚ, κ. Κώστας Νικόπουλος τόνισε: «Οι δύο διοργανώσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην περιοχή μας δείχνουν τη δυναμική της, την ικανότητα να φιλοξενούνται αγώνες υψηλού επιπέδου. Ο ΚΟΚ στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της ΚΟΕ να αξιοποιεί την περιφέρεια, προκειμένου να αποκτούνται εμπειρίες από τοπικούς παράγοντες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των αθλημάτων της. Νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από τα θετικά σχόλια που ακούσαμε από όλες τις αποστολές για τη φιλοξενία που προσφέραμε και ότι το οργανωτικό αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, εμάς και την Ομοσπονδία. Το κολυμβητήριο μας, οι εγκαταστάσεις, ο κόσμος της περιοχής είναι έτοιμος να αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια από εδώ και πέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της ΚΟΕ, αλλά και στη συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο».

Χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει Καζάν έβγαλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης από τις εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων, η Ρωσία ήταν η νικήτρια της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με 14-13 στα πέναλτι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας, είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα τελευταία συμπεράσματα για την ετοιμότητα της Ελλάδας, που στις 23 του μήνα θα αναχωρήσει για το Καζάν. Υπενθυμίζεται ότι πρώτο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είναι στις 26 Ιουλίου, η αναμέτρηση με την Αυστραλία.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα

Ο Γιώργος Μορφέσης, αναφερόμενος στο «Θέτις Καπ» αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν τόνισε: «Είναι ουσιαστικά το δεύτερο και τελευταίο τεστ πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καζάν. Είδαμε αρκετά πράγματα, μέσω των παιχνιδιών που δώσαμε, τα οποία πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες μέρες , ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι.  Η άμυνα μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία μας στο Καζάν, καθώς από εκεί ξεκινά όλο μας το παιχνίδι. Το «Θέτις Καπ» ήταν μια άρτια διοργάνωση  για εμάς, ένα δυνατό τεστ που μας βοήθησε στην προετοιμασία μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στόχο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί, με πολύ δουλειά και χωρίς μεγάλα λόγια πάμε για να κάνουμε καλές εμφανίσεις, με πρώτο στόχο την οκτάδα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολο όμιλο, άλλα έχουμε πολύ ταλέντο ως ομάδα. Πάμε με αισιοδοξία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, να παλέψουμε για το καλύτερο».

Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχτηκε η διεθνής φουνταριστός Αλεξάνδρα Ασημάκη

Η καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης, Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για την προσπάθεια της Εθνικής μας στην κορυφαία διοργάνωση: «Ήταν ένα χρήσιμο τεστ για εμάς, καθώς κατορθώσαμε να δούμε τις αδυναμίες μας, ώστε να προετοιμαστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχει κόπωση, μετά από τις έξι εβδομάδες προετοιμασίας, αλλά παράλληλα και μεγάλη θέληση για να δείξουμε ότι παρά τις δυσκολίες, είμαστε ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους δούλεψαν για το Θέτις Καπ, είναι σημαντικό να δίνουμε δυνατά παιχνίδια, ακριβώς πριν από τη συμμετοχή μας σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η έφορος της ομάδας, κ. Βάσιλική Γαρελίδη σημείωσε:«Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, είναι φτιαγμένη για να δουλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες και να καταφέρνει πάντα το καλύτερο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στο Καζάν, τα κορίτσια έχουν αποδείξει σε κάθε περίπτωση το μεγάλο τους ταλέντο και τη συγκέντρωση τους στην ομάδα. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους παράγοντες του Καρπενησίου και της ΚΟΕ για την άψογη διοργάνωση του Θέτις Καπ».

Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κλεομένης Λάππας κάνει την απονομή στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας, τη νικήτρια του Θέτις Καπ

Ο Ρώσος προπονητής, Μίχαελ Βακορίσκοφ, μιλώντας για το στόχο της ομάδας του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν σχολίασε: «Το Θέτις Καπ ήταν ένα τεστ για εμάς, μας έδωσε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε τακτικές και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι ευθύνη και μεγάλη πρόκληση για εμάς το γεγονός ότι διοργανώνεται στη χώρα μας . Εύχομαι να γίνει μια καλή διοργάνωση, να ευχαριστηθούν όλες οι αποστολές και η χώρα μου, μπροστά στον κόσμο της να κάνει μια καλή πορεία, με στόχο τη διάκριση. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που εργάστηκαν για το «Θετις Καπ», ήταν επιτυχημένη η διοργάνωση και άριστη η φιλοξενία».

Η Εθνική ομάδα της Κίνας

Από την πλευρά του, ο Ρίκο Αζεβέδο, ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας, που κατέλαβε την τρίτη θέση υπογράμμισε ότι η ομάδα του έχει ως στόχο την είσοδο στην τετράδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος: «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση σε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, στην Ελλάδα στο δρόμο για το Καζάν. Εμείς θα βρεθούμε εκεί με στόχο την είσοδο στην τετράδα. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και έχουμε δουλέψει όλο το προηγούμενο διάστημα γι' αυτό το σκοπό. Οι στόχοι μας είναι πάντοτε υψηλοί».

HΕθνική ομάδα της Ιταλίας

Η Ιταλία, εκπροσωπήθηκε στη διοργάνωση από την ομάδα που ταξίδεψε στη Γκουαντζού της Κορέας για την Πανεπιστημιάδα, καθώς  η γυναικεία ομάδα είναι σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας , λίγο πριν το Παγκόσμιο του Καζάν. Ο προπονητής της Ιταλικής ομάδας, Μάρκο Καπάνα δήλωσε: «Εμείς ήρθαμε εδώ, με μια νεανική ομάδα προκειμένου να πάρουμε εμπειρίες και παραστάσεις, από δυνατά παιχνίδια με μεγάλες δυνάμεις της διεθνούς υδατοσφαίρισης. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, παλέψαμε με μεγαθήρια και δείξαμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις μικρότερες ηλικίες, στη χώρα μου. Εύχομαι, η Εθνική μας ομάδα γυναικών, να φέρει μια διάκριση στην Ιταλία, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

*Ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα για την αψογη συνεργασία και το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.