ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΕΝ

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης - Πρωταθλητής και πολυνίκης με 8 χρυσά και 4 ασημένια στους 8 τελικούς (photos)

  10.03.2019 22:17       3021

Την απόλυτη κυριαρχία τους στο άθλημα επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τα Σκαθάρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/3) στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης αναδείχθηκε θριαμβευτικά πρωταθλητής Ελλάδας (για έκτη συνεχόμενη φορά στην δεκάχρονη ιστορία του) με 212 βαθμούς και πολυνίκης, καθώς σάρωσε όλα τα χρυσά μετάλλια (8) και στους 8 τελικούς της διοργάνωσης, ενώ πήρε και 4 ασημένια, όπου δηλαδή είχε και δεύτερη συμμετοχή.

Τη 2η θέση στη βαθμολογία πήρε ο ΝΟ Βόλου Αργοναύτες (ΝΟΒΑ) με 175 βαθμούς (3 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια) και την 3η ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 134 βαθμούς (5 χάλκινα και 1 ασημένιο μετάλλια). Αναλυτικά ολόκληρη τη βαθμολογία των συλλόγων μπορείτε να τη δείτε στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος.

Στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης (Κυριακή) ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατέκτησε τα τρία χρυσά στους ισάριθμους τελικούς και δύο ασημένια. Συγκεκριμένα: Ο ΑΝΟΜ πήρε το χρυσό στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκεί όπου η Εβελίνα Παπάζογλου κατέκτησε το ασημένιο, ενώ το χάλκινο κέρδισε η Βασιλική Κοφίδη του ΝΟΒΑ. Στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου τα Σκαθάρια του ΑΝΟΜ πρώτευσαν με τα χρυσά κορίτσια Εβελίνα Παπάζογλου - Ευαγγελία Πλατανιώτη και πήραν και το ασημένιο με τις Γεωργία Βασιλοπούλου - Άννα Μαρία Ταξοπούλου, ενώ το χάλκινο πήγε στις Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη - Ελένη Παπανδρέου του ΝΟ Βουλιαγμένης. Στο φινάλε των αγώνων και συγκεκριμένο στον τελικό του Highlight, χρυσός ήταν και πάλι ο ΑΝΟΜ, με δεύτερο τον ΝΟ Βουλιαγμένης και τρίτο τον ΝΟΒΑ.

Τα αποτελέσματα με τις τρεις πρώτες και τις βαθμολογίες τους στους τελικούς της Κυριακής:

ΣΟΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 92,3000 β.

2. Εβελίνα Παπάζογλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 91,1667 β.

3. Βασιλική Κοφίδη (ΝΟΒΑ) 83,2000 β.

ΝΤΟΥΕΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Εβελίνα Παπάζογλου - Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 92,2667 β.

2. Γεωργία Βασιλοπούλου - Άννα Μαρία Ταξοπούλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 86,5333 β.

3. Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη - Ελένη Παπανδρέου (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) 84,2667 β.

HIGHLIGHT ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Γιαννούλου - Βαλμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Δανάη Καριώρη, Μαρία Ευαγγελία Κωνσταντέλλη, Κατερίνα Μανάρα, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Εβελίνα Παπάζογλου, Θεοδοσία Τζουμάκα, Αθανασία Γεωργία Χριστογιαννοπούλου, αναπλ. Ευαγγελία Πλατανιώτη) 87,8667 β.

2. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη, Ναταλία Λαγού, Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Ξανθή Μέλλου, Ελένη Παπανδρέου, Πολυξένη Σαραντίδη, Ιωάννα Σελετοπούλου, Μαρία Νεφέλη Σταμέλου, Μαρία Τζαμπαζίδη, Ευδοκία Φάνου, αναπλ. Βερνίκε Καπαματζιάν - Κοκαράκη, Ματίλντ Ιωάννα Σπυροπούλου) 84,5333 β.

3. ΝΟΒΑ (Νεφέλη Αικατερίνη Γκαγιάννη, Ελένη Δεληγιάννη, Χρυσούλα Ιωάννου, Αναστασία Κουτσελίνη, Βασιλική Κοφίδη, Δήμητρα Ουρανίτσα, Παρασκευή Τσέντζου, Ελένη Φράγγου, Ελένη Φραγκάκη, Κωσνταντίνα Δέσποινα Γρηγορίου, αναπλ. Κυριακή Καραγιάννη, Γεωργία Μαντζαφλέρη) 83,2667 β.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στους τρεις αυτούς τελικούς μπορείτε να τα δείτε στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος, δίπλα στις φωτος (βλέπετε πλούσιο φωτορεπορτάζ από αγώνες και απονομές).

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που έκανε και την απονομή στις νικήτριες του Ελεύθερου Ντουέτου.

Τα ρεπορτάζ και τα αποτελέσματα για τους τελικούς των προηγούμενων δύο ημερών (Σαββάτου, Παρασκευής) μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Μαρία Θηβαίου (Εθνική προπονήτρια, τεχνική σύμβουλος πρωταθλητή ΑΝΟΜ): "Ήταν ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και θεάματος, ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και δείχνει την άνοδο του επιπέδου του αθλήματος στην Ελλάδα. Όλο το τετραήμερο τα κορίτσια πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα και ποιότητα αγώνων. Όλο αυτό θα έχει καλό αντίκτυπο και στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Ο ΑΝΟΜ είναι άξια και δίκαια πρωταθλητής και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα δέκα χρόνια ζωής του, με απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τελικούς. Η μεθοδική, σωστή και ομαδική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο".

Εβελίνα Παπάζογλου (πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον ΑΝΟΜ): "Είμαστε πολύ ικανοποιημένες που η σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους μας στον σύλλογο απέδωσε καρπούς και εδραιώνει τον σύλλογο στην κορυφή της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Ελλάδα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η πειθαρχία, η ομαδική προσπάθεια, η καλή συνεργασία και επιμέλεια με επικεφαλής την τεχνική μας σύμβουλο Μαρία Θηβαίου και τη συνεργασία της προπονήτριάς μας Ευγενίας Καφετζή. Δουλεύουμε χωρίς ανάσα μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη ως Ντουέτο, αλλά και με τα υπόλοιπα κορίτσια για να πάμε ακόμα καλύετρα και στις διοργανώσεις της Εθνικής ομάδας".

Ευγενία Καφετζή (προπονήτρια πρωταθλητή ΑΝΟΜ): "Παρά τις αντιξοότητες στην προετοιμασία, με την έλλειψη του απαραίτητου χώρου στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, ο σύλλογος δουλεύει μεθοδικά, συνεχίζει την παράδοση και παραμένει στην κορυφή. Με σκληρή προσπάθεια, καθημερινή δουλειά και στόχο πάντα τη διατήρηση του αθλήματος σε υψηλό επίπεδο, διότι ο ΑΝΟΜ είναι και αιμοδότης των Εθνικών Ομάδων".

Ελένη Κουγιά (τεχνική συμβουλος Συγχρονισμένης στην ΚΟΕ): "Για άλλη μια χρονιά στην ΟΠΕΝ είχαμε θεαματικές επιδόσεις εντός νερού. Δείγμα ότι η ελληνική Συγχρονισμένη Κολύμβηση συνεχώς προοδεύει. Ιδιαίτερα οι αθλήτριες της Εθνικής έδωσαν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ευελπιστιούμε να συνεχιστεί έτσι. Διοργανωτικά όλα ήταν άψογα και ευχαριστούμε γι αυτό τον Δήμο Νέας Σμύρνης για την παραχώρηση αυτού του κολυμβητηρίου και τη φιλοξενία και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο κυρία Καρυοφίλη".

Ναταλία Τσερνέτσκα (Εθνική προπονήτρια): "Από αυτό το πρωτάθλημα το πιο σημαντικό συμπέρασμα που συνάγω, ως ομοσπονδιακή προπονήτρια, είναι πως τα νέα παιδιά που είναι πλέον στην Εθνική ομάδα έχουν ανέβει επίπεδο, παρότι είμαστε ακόμα στα μέσα της χρονιάς και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα για κάτι πολύ καλό. Δοκιμάσαμε το νέο πρόγραμμα με τους περισσότερους τελικούς και στα Τεχνικά. Έχουμε ανανεώσει κατά μεγάλο ποσοστό την Εθνική ομάδα (αν εξαιρέσεις το Ντουέτο). Όλα τα κορίτσια όμως, έχουν μπει στο πνεύμα και στη νοοτροπία που χρειάζεται και είμαι σίγουρη ότι θα πάνε πολύ καλά".

Μαρία Παρασκευοπούλου (μέλος ΔΣ ΚΟΕ, έφορος Εθνικών Ομάδων Συγχρονισμένης): "Είμαστε ευχαριστημένοι από το πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα και σύμφωνα με τα συμπεράσματα των προπονητριών είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και εν όψει των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων. Και κυρίως για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού όπου είναι ο μεγάλος στόχος και θα κριθούν πολλά".

Κυριάκος Τάσιος (Προπονητής δευτεραθλητή ΝΟΒΑ, συνεργαζόμενος Ομοσπονδιακός): "Μια πολύ καλή και ελπιδοφόρα διοργάνωση όσον αφορά στο επίπεδο των αθλητριών. Και από άποψη τεχνικής, αλλά και ελπίδων και βάσεων για την Εθνική ομάδα. Από τα κορίτσια της ομάδας μου, του ΝΟΒΑ, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την επίδοσή τους και από τα αποτελέσματα. Πολύ καλά πήγαμε".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής