ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΙ 1-2

Απόλυτος κυρίαρχος ο πρωταθλητής και νταμπλούχος Ολυμπιακός, 11-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης (pics)

  16.05.2023 20:41       14881

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για μια ακόμη χρονιά την απόλυτη κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση, εντός των ελληνικών τειχών και συνεχίζει να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο του «δυνάστη», καθώς έχουν δημιουργήσει πλέον δυναστεία στο άθλημα οι ερυθρόλευκοι.

Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με 11-7, στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ», έκαναν το 3-0 στις νίκες και κατέκτησαν κι αυτόν τον τίτλο αήττητοι (όλο νίκες και μόνο μια ισοπαλία).

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 11ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, 27ο συνεχόμενο από καταβολής της Α1 Ανδρών και 36ο συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΚΟΕ, έχοντας δημιουργήσει, πλέον, αυτοκρατορία. Και φυσικά κατέκτησε και το νταμπλ, το 21ο στην ιστορία του, ενώ διεκδικεί και το ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ, στο Final-8 του οποίου θα στρέψει πλέον την προσοχή του.

Οι Βουλιαγμενιώτες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 4-0. Μάλιστα, για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 9.30, με τον Γενηδουνιά να μειώνει σε 4-1 με γκολ στον παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους στην άμυνα και με δύο γκολ στον παραπάνω και ένα στην κόντρα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (4-4) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της περιόδου. Ο Γούντχεντ σκόραρε στον παίκτη παραπάνω στην επόμενη φάση με το 4-5 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων μετά από 16 λεπτά αγώνα..

Ο Βάμος (που μαζί με τον προπονητή Μιλάμοβιτς παίρνουν το πρώτο πρωτάθλημα και νταμπλ με τον Ολυμπιακό) με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου έκανε το 5-5, ενώ ο Γκίλλας κατάφερε να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακός στα μισά της περιόδου. Ο ΝΟΒ εγκλωβίστηκε στην άμυνα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι με τέρματα του Βάμος και του Παπαναστασίου ξέφυγε με 8-5. 

Με αυτό το σκορ μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελική ευθεία του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε πλήρως στην πισίνα και το μόνο που περιμέναμε ήταν το τελικό σκορ. Η Βουλιαγμένη μείωσε προσωρινά στα τρία γκολ τη διαφορά (10-7) πριν ο Δήμου διαμορφώσει το τελικό 11-7.

Τις απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας και τα μέλη του ΔΣ Εύη Μωραϊτίδου και Τζόνι Καλημέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 11-7 

Οκτάλεπτα: 0-4, 4-1, 4-0, 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης. 

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Μοίραλης

Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής